Find Friends Nearby – o noua functie a Facebook care iti permite sa iti localizezi prietenii folosind GPS-ul

  In cursul acestei seri compania Facebook a lansat o noua functie pentru reteaua sa de socializare, functie numita Find Friends Nearby. Ea a fost dezvoltata in cadrul unui hackathon ce a avut loc la Facebook, initial s-a numit Friendshake, insa iata ca in final a ajuns sa fie disponibila pe iOS si Android OS sub denumirea Find Friends Nearby. Practic aceasta functie, pe care o gasiti in aplicatie in meniul Apps>Find Friends>Other Tools>Find Friends Nearby, va permite sa folositi aplicatia si GPS-ul pentru a localiza prietenii care se afla in vecinatatea voastra. Desigur ca este necesar ca prietenii vostri sa aiba aplicatia Facebook instalata, GPS-ul activ si sa fie logati in platforma Find Friends Nearby, altfel totul este complet inutil.

  Intreaga functionalitate a Find Friends Nearby este similara cu cea oferita de Apple prin aplicatia Find My Friends, doar ca in cazul celor de la Facebook e mai complicat sa utilizati intreaga platforma. Nu ma mira ca Facebook ofera asemenea optiuni acum, insa ideea lansarii acestei functii a fost de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a intari relatiile cu prietenii din propria lista, ori de a isi face prieteni noi in baza contactelor de pe Facebook. Indiferent de scopul utilizarii Find Friends Nearby, functia poate fi accesata chiar acum prin aplicatia Facebook din iOS.

I built Find Friends Nearby with another engineer for a hackathon project. While it was originally called ‘Friendshake’, we settled on ‘Find Friends Nearby’ for launch (the URL was a little bit of a homage to the previous iteration). For me, the ideal use case for this product is the one where when you’re out with a group of people whom you’ve recently met and want to stay in contact with. Facebook search might be effective, or sharing your vanity addresses or business cards, but this tool provides a really easy way to exchange contact information with multiple people with minimal friction.