Prima Pagina Apple Apple sustine ca OS X nu mai este “imun” la virusi

Apple sustine ca OS X nu mai este “imun” la virusi

17

  OS X-ul companiei Apple era prezentat pana acum ca fiind un sistem de operare “imun” la virusi, insa cativa hackeri cu destul timp liber s-au hotarat sa produca bani de pe urma acestui sistem de operare si in subsidiar au demonstrat ca Apple nu are dreptate. Pe website-ul sau compania prezenta OS X-ul ca fiind un sistem de operare ce nu este “susceptibil” de a fi atacat de catre miile de virusi care exista pentru Windows, insa acum acolo se specifica faptul ca sistemul de operare are instalate sisteme de siguranta care protejeaza utilizatorii impotriva infectarii.

  Schimbarea vine probabil dupa ce troianul Flashback a infectat cateva sute de mii de Mac-uri si a dat mari batai de cap celor de al Apple, dar si dupa ce diversi producatori de solutii antivirus au atacat OS X-ul. Era destul de clar pentru toata lumea ca OS X-ul nu este lipsit de vulnerabilitati si ca hackerii il pot ataca la fel ca pe orice alt sistem de operare, insa era nevoie de un atac puternic pentru a ii convinge pe cei de la Apple sa schimbe ceva. Totusi modificarea de pe website-ul Apple nu ar trebui sa va sperie in vreun fel deoarece majoritatea troianilor/virusilor pentru OS X trebuie instalati cu acceptul vostru.

Articolul anteriorIata ce se intampla in fiecare minut pe internet(Infografic)
Urmatorul articolIata cum poti activa aplicatia Passbook din iOS 6
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.