Unii profesori din California protesteaza din cauza achizitionarii de tablete iPad pentru scoli

  In cursul anului trecut v-am spus ca districtul scolar unificat al Los Angeles-ului va cheltui 1 miliard de dolari pentru a achizitiona tablete iPad dedicate unitatilor de invatamant. Desi ideea in sine pare grozava, profesorii unor unitati de invatamant nu au fost chiar atat de entuziasmati de modul in care sunt cheltuite fondurile, asa ca acum protesteaza impotriva deciziei conducerii inspectoratului scolar. Ei sustin ca banii ar fi trebuit utilizati pentru repararea scolilor care au probleme in loc sa fie cheltuiti pe tablete iPad, iar bannerul de mai sus explica foarte clar pozitia lor.

The fact of the matter is, I had students with open tracheas and physical needs and the place was unsanitary. And that was the same year that we also ran out of toilet paper. It should shine a light on the fact that they are ready to spend (a billion) dollars on iPads while we are asking students to try to learn and teachers to try to teach in conditions that are substandard, subhuman in a lot of ways.

Totul a pornit in luna decembrie de la o pagina de Facebook creata de catre doi profesori suparati din cauza modului in care sunt cheltuiti banii, acolo fiind publicate acum tot felul de dovezi cu privire la probleme reale ale scolilor. De la sobolani care umbla nestigheriti prin salile de clasa, pana la toalete stricate, termite si pana la acoperisuri sparte, acea pagina de Facebook are disponibile multe motive in baza carora achizitionarea de tablete iPad ar trebui ignorata, insa acest lucru nu se va intampla.

  Chiar daca autoritatile sustin ca au bani suficienti pentru reparatii, in ciuda achizitionarii tabletelor, protestele probabil nu se vor opri aici.