Prima Pagina Apple Apple, as vrea un asemenea sistem in iOS 6

Apple, as vrea un asemenea sistem in iOS 6

  Acum cateva luni de zile v-am prezentat tweak-ul AutoProtect care va permite sa dezactivati automat un cod de siguranta setat pentru iDevice-ul vostru. Codul respectiv se dezactiveaza automat in momentul in care iDevice-ul vostru se conecteaza la reteaua Wi-Fi din propria casa si va scuteste de deblocarea terminalului de fiecare data cand acesta se blocheaza. Desi aceasta functie este inutila pentru majoritatea posesorilor de iDevice-uri, eu cred ca Apple ar putea dezvolta in baza ei altceva mult mai interesant.

  Cred ca Apple ar putea dezvolta in iOS un sistem care ar functiona in baza GPS-ului si nu ar dezactiva doar un cod de siguranta, ci ar putea activa/dezactiva conectivitatea Wi-Fi/BlueTooth-ul/conexiunea mobila de date, ar putea face automat un backup cu iCloud, ar putea activa/dezactiva modul Do Not Disturb, plus multe altele. Cred ca in functie de geolocatia utilizatorului Apple ar putea concepe un sistem ce ne-ar permite sa automatizam cam tot ce se intampla in iDevice-ul nostru, scutindu-ne astfel de “chinul” activarii/dezactivarii manuale a acelor functii.

  Sunt 100% sigur ca un asemenea sistem nu ar fi chiar atat de bine primit de catre toata lumea si sunt sigur ca prin tweak-uri din Cydia toate functiile ar putea fi implementate, insa as vrea sa vad asa ceva disponibil direct in iOS fara hack-uri si fara a face jailbreak.

 • Dragos

  Eu cred ca asta este si strategia apple. iOS-ul nu este nu sistem de operare asa de complex si cred ca daca chiar ar vrea l-ar putea face “perfect” fara sa mai existe “portite” pentru exploit-uri. Windows-ul care e un sistem mult mai complex i s-au gasit decat maxim 10 exploituri pana acum (normal, folosite pentru virusi). Apple zice sarumana ca exista cydia, fara sa faca nimic si mai mult decat atat nici nu se murdareste pe maini, i se ofera de-a gata idei bune, testate si cerute de utilizatori. Ce mai au ei de facut, branding (nume, promovare) poate o mai modifica putin si implementarea. Daca facem un calcul intre cat pierde Apple din appstore prin jailbreak si cat castiga prin tweak-uri oferite pe tava, eu zic ca ies pe plus. Singurii care pierd din toata afacerea asta si cei care ar putea ridica pretentia ca apple sa isi securizeze sistemul de operare sunt dezvoltatorii de aplicatii.

 • Swat

  Foarte interesant ce spui tu. Si eu mi-as dori un asemenea sistem. Dar monitorizarea locatiei consuma cea mai multa baterie. Stiu ca am folosit remindere puse de siri cand plec/ajung intr-o locatie si bateria se consuma mult mai repede decat de obicei. Poate ca vom avea asemenea sisteme cand o sa avem si baterii pe masura.

 • Alexu

  Ar putea sa implementeze Tasker de la android. Este foarte deep in ceea ce priveste setarile telefonului cand esti undeva sau cand pleci de undeva!

 • Bogdan

  @Dragos. Bine zis! Imi place cum gandesti!!!

 • Catalin

  Eu cred ca Dragos are dreptate. Motivul este următorul: in 2000, cred ca 7 am intrat in posesia unui iPhone 2g pe care cu iTunes l-am blocat in prima săptămâna. Atunci am aflat ce înseamnă jailbreak si unlock. Atunci am descoperit ce face Cydia. Acum am un iPhone 4 care fără jailbreak face aproape tot ce făcea 2g cu jailbreak. Pentru mine e clar ca Apple nu va scoate pe piața (așa din serva) cel mai tehnologizat i-device de care dispun; la fiecare lansare câte un pic din noutati(ghilimele)

 • Mascka

  Zaone…geolocatia mereu activa te lasa fara baterie rapid..ai folosit memento in functie de locatie sa vezi ce papa gps-ul?

 • Da, dar exista metode de a imbunatati totul. Vointa sa fie.