Apple, as vrea un asemenea sistem in iOS 6

  Acum cateva luni de zile v-am prezentat tweak-ul AutoProtect care va permite sa dezactivati automat un cod de siguranta setat pentru iDevice-ul vostru. Codul respectiv se dezactiveaza automat in momentul in care iDevice-ul vostru se conecteaza la reteaua Wi-Fi din propria casa si va scuteste de deblocarea terminalului de fiecare data cand acesta se blocheaza. Desi aceasta functie este inutila pentru majoritatea posesorilor de iDevice-uri, eu cred ca Apple ar putea dezvolta in baza ei altceva mult mai interesant.

  Cred ca Apple ar putea dezvolta in iOS un sistem care ar functiona in baza GPS-ului si nu ar dezactiva doar un cod de siguranta, ci ar putea activa/dezactiva conectivitatea Wi-Fi/BlueTooth-ul/conexiunea mobila de date, ar putea face automat un backup cu iCloud, ar putea activa/dezactiva modul Do Not Disturb, plus multe altele. Cred ca in functie de geolocatia utilizatorului Apple ar putea concepe un sistem ce ne-ar permite sa automatizam cam tot ce se intampla in iDevice-ul nostru, scutindu-ne astfel de “chinul” activarii/dezactivarii manuale a acelor functii.

  Sunt 100% sigur ca un asemenea sistem nu ar fi chiar atat de bine primit de catre toata lumea si sunt sigur ca prin tweak-uri din Cydia toate functiile ar putea fi implementate, insa as vrea sa vad asa ceva disponibil direct in iOS fara hack-uri si fara a face jailbreak.