Prima Pagina Facebook Facebook urmeaza sa lanseze o aplicatie complet refacuta pentru platforma iOS

Facebook urmeaza sa lanseze o aplicatie complet refacuta pentru platforma iOS

  Folosesc iDevice-uri de 3 ani de zile si pot spune cu sinceritate ca aplicatia Facebook pentru iOS este cea mai proasta pe care am intalnit-o vreodata. Extrem de multa lume se plange de faptul ca aplicatia incarca greu paginile, se blocheaza foarte des si se inchide din senin, ea fiind practic o mare, mare bila neagra in portofoliul companiei care detine reteaua de socializare Facebook. Desi cei de la Facebook au incercat sa repare aplicatia prin update-uri succesive, tentativele lor au fost sortite esecului, insa se pare ca o versiune complet refacuta a aplicatiei urmeaza sa fie lansata in viitorul apropiat in App Store.

According to two Facebook engineers who asked not be named because they are not authorized to speak about unreleased products, Facebook has completely rebuilt its iOS application to optimize for one thing: speed… Many of the components of the current version of the Facebook app are built using HTML5, a Web-based programming language… The current version of the app is essentially an Objective-C shell with a Web browser inside. When it comes to speed, this is like putting the engine of a Smart Car in the body of a Ferrari…. Objective-C takes the opposite approach, taking full advantage of the hardware in the iPhone and then building most of the functionality directly into the application so it has to collect less information from the Web.

  Chiar daca Facebook nu au spus absolut nimic in legatura cu lansarea unei noi aplicatii pentru iDevice-uri, un reporter al New York Times a reusit sa discute cu cativa ingineri ai Facebook si a apucat sa testeze noua aplicatie. Se pare ca aceasta va pastra design-ul cu care ne-am obisnuit deja, insa ea va fi complet rescrisa folosind limbajul Objective-C, iar asta ar trebui sa elimine functionalitatea extrem de proasta pe care o experimentam acum. Conform New York Times, noua aplicatie urmeaza sa fie disponibila in App Store undeva in cursul lunii urmatoare.

 • Abia astept! Este praf rau versiunea curenta…

 • alex

  abia astept , actuala este infecta

 • Lucian

  Sper ca e adevarat…

 • Mihai

  Nu stiu cum sa va spun dar aplicatia facebook merge foarte bine :))) din totdeauna a mers ok. adaug ca sunt posesor de iphone 4 jailbreaked IOS 5.1.1. Mi’ar place un nou design al aplicatiei… si fiind putin ridicol sa nu apara pe fb “via mobile” ci “via iphone”

 • vladc

  e pilaf fb pt iOS….fiecare update a fact-o mai proasta; la inceput mergea super….

 • GeOrDaNoOo

  Nu știu dece se planga atata lume mie imi merge super bine, si prietenilor mei la merge foarte bine facebook-ul fie ca sunt pe Android / iOS

 • Cata Craciun

  Probabil merge bine cand ai foarte putini prieteni pe facebook (de ordinul zecilor), sa nu mai zic de grupuri. Ar fi frumos sa faca o aplicatie scrisa in Objective-C.

 • Sebi

  Mie mi se pare ok aplicatia de acum. Nu pot spune ca sunt perfect multumit cu ea,dar nici sa nu-mi fac treaba cu ea. Daca ar aparea una care sa fie mai buna, desigur voi imbratisa ideea. Dar repet, nu e chiar atat de rau in momentul de fata, se poate si mai rau 😛

 • Relu

  Imi face nervi de fiecare data cand o deschif. De cele mai multe ori folosesc site-ul mobil din browser.

 • vlad

  @Cata Craciun eu nu o sa inteleg niciodata oameni care au mai mult de 500-700 de prieteni…realizezi ca nu vorbesti cu mai mult de jumcate din ei….si vreo 50% nici nu cunosti…eu am avut ~1300 de prieteni…si i-am scos, am vreo 250 acum…am facut asta tinand cont de iOS 6 , si de ce chesti noi va avea..sper sa ma intelegeti.

 • Adevarul ca atunci cand o sa va copieze direct fb din ios6 cele 5000 de contacte in agenda (caci asa face le copiaza cu japca) o sa va rugati sa fi avut doar 3-400 :))

 • Jayson

  Astia care ziceti ca facebooku merge foarte bine faceti o comparatie cu twitteru si o sa observati diferenta:)

 • TC

  ce legatura are fb cu tweeter? unu are 160 de caractere de text si unu are poze, texte, linkuri filme… etc…