Adobe blocheaza instalarea Flash-ului in Android 4.1 Jelly Bean

  Anul trecut Adobe a anuntat ca va renunta sa mai dezvolte versiunea pentru terminale mobile a pluginului Flash, insa lovitura “de gratie” vine abia in luna august. In cursul serii trecute cei de la Adobe au anuntat ca incepand cu data de 15 august vor bloca posibilitatea de a instala plugin-ul Flash pe terminalele care au Android 4.1 Jelly Bean instalat. Adobe spune ca nu a testat flash-ul cu cea mai recenta versiune a Android si pentru a proteja utilizatorii alege sa nu mai permita instalarea plugin-ului pe terminalele care au cea mai recenta versiune a sistemului de operare.

Beginning August 15th we will use the configuration settings in the Google Play Store to limit continued access to Flash Player updates to only those devices that have Flash Player already installed. Devices that do not have Flash Player already installed are increasingly likely to be incompatible with Flash Player and will no longer be able to install it from the Google Play Store after August 15th.

  Daca inca nu era clar pentru toata lumea ca flash-ul este mort pentru terminalele mobile, acest anunt ar trebui sa fie indeajuns de convingator. Webmasterii trebuie sa treaca in viitorul apropiat de la flash la HTML 5, sau alte tehnologii, pentru a se asigura ca utilizatorii pot viziona fara probleme continutul lor. In final Steve Jobs a castigat, el fiind ferm impotriva utilizarii flash-ului pe terminale mobile.

18 COMENTARII

  1. Flash-ul e integrat in Internet Explorer pe Windows 8 si probabil va fi inclus si in Chrome fiind astfel sandboxed. Momentan html5 nu a convins marii jucatori media (cnn espn bbc etc) sa faca trecerea.

  2. Steva Jobs nu era impotriva flash-ului. A spus intr-un interviu ca le-a cerut celor de la Adobe sa vina cu o versiunea decenta pentru iOS si ca daca reusesc va fi integrat in sistemul de operare.

  3. Dacă nu va fi optimizat flash-ul pentru Jelly Bean, degeaba poți instala aplicația de pe SD, experiența de utilizare va fi foarte proastă.

  4. Cred ca Google vor introduce flash direct in browser printr-un update. Exact asa cum e acum in Chrome desktop. Nu vor renunta cu una cu doua la acest avantaj fata de iOS.