Prima Pagina aplicatii Iata cum poti trimite pagini web de pe un calculator catre Google...

Iata cum poti trimite pagini web de pe un calculator catre Google Chrome din iOS

  Google Chrome pentru iOS a fost lansat saptamana trecuta in App Store si a devenit rapid unul dintre cele mai populare browsere din magazinul celor de la Apple. Aplicatia a fost descarcata de cateva sute de mii de persoane deja si una dintre cele mai populare functii ale sale ne aduce posibilitatea de a sincroniza tab-uri din calculator cu browserul de pe terminal. Desi aceasta functie este extrem de utila pentru multa lume, exista totusi una si mai interesanta care cred ca o veti utiliza mult mai des. Ea va permite sa trimiteti pagini web de pe un calculator catre un dispozitiv mobil prin simpla apasare a unui buton, iar in acest articol va voi invata cum sa faceti totul.

  Mai intai trebuie sa instalati Google Chrome din App Store, iar apoi trebuie sa accesati acest link pentru a instala o extensie pentru Google Chrome pentru Windows/Mac OS X. Dupa ce instalati acea extensie logati-va in contul vostru Google si deschideti Google Chrome in iOS, mergeti in meniul de setari de unde alegeti optiunea Other Devices si va logati cu acelasi cont Google. Dupa ce va logati asigurati-va ca aveti setate pe On optiunile Sync si Chrome to Mobile, eventual mergeti din nou in meniul principal de optiuni, alegeti butonul Settings si setati pe On optiunea Chrome to Mobile si acolo.

  Dupa ce ati activat acea optiune reveniti la browserul de pe desktop, deschideti o pagina web si uitati-va in bara de adresa care in partea dreapta va afisa iconita unul telefon mobil. Faceti click pe ea si ar trebui sa aveti afisat acolo numele iDevice-ului vostru plus optiunea de a trimite respectiva pagina web catre terminalul vostru. Puteti trimite doar link-ul paginii sau o versiune arhivata a paginii care poate fi citita cand nu aveti o conexiune de internet, alegerea fiind a voastra. Trimiterea paginii catre terminal dureaza cateva secunde, dupa care dispozitivul va incarca automat pagina si o va afisa.

  Aceasta este probabil cea mai simpla metoda de a trimite pagini web de pe un calculator pe un iDevice, insa ea functioneaza doar cu Google Chrome, dar ar fi interesant sa o avem disponibila si in Safari.

 • foartee tare 😀

 • adrian

  mergeeeeeeeeeeeeeee

 • Ionutz51

  Folosesc Chrome de cand a aparut si pot spune cu tarie ca e peste Safari din aproape toate punctele de vedere. Viteza, interfata, usurinta in utilizare etc. Nu stiu daca e mai sigur…

 • Tod

  Super tare! Mersi!

 • sony4uandrei

  Zaone parerea ta care e? merita sa renuntam la Safari pentru Chrome? ai facut vreun test? eu sincer m-am saturat sa tot testez toate facaturile de browsere si varianta de Chrome pentru android nu mi s-a parut foarte buna….

 • @sony4uandrei: Nu mi-am batut capul cu el, nu am jailbreak si nu consider ca merita sa il folosesc din moment ce orice link-uri mi se deschid in Safari. Ar fi o pierdere de timp.

 • YGA

  @zaone :Daca ai jailbreak instalezi “BrowserChooser” din cydia si alegi Chrome ca default browser. Mie personal mi se pare mai bun Chrome decat Safari.

 • Victor Bulgar

  Mie imi place mult mai mult Chrome, datorita interfetei mai fresh si multitudinilor de functii noi, cum ar fi cautarea cu ajutorul vocii, care functioneaza perfect, tab-ul incognito, daca doresti sa nu lase urme vreo adresa in history/cookies, last opened tabs etc, deci much desktop like experience can offer. O exceptie mare este lag-ul interfatei, cand sunt deschise mai mult de 3-4 tab-uri.