Iata cum poti trimite pagini web de pe un calculator catre Google Chrome din iOS

  Google Chrome pentru iOS a fost lansat saptamana trecuta in App Store si a devenit rapid unul dintre cele mai populare browsere din magazinul celor de la Apple. Aplicatia a fost descarcata de cateva sute de mii de persoane deja si una dintre cele mai populare functii ale sale ne aduce posibilitatea de a sincroniza tab-uri din calculator cu browserul de pe terminal. Desi aceasta functie este extrem de utila pentru multa lume, exista totusi una si mai interesanta care cred ca o veti utiliza mult mai des. Ea va permite sa trimiteti pagini web de pe un calculator catre un dispozitiv mobil prin simpla apasare a unui buton, iar in acest articol va voi invata cum sa faceti totul.

  Mai intai trebuie sa instalati Google Chrome din App Store, iar apoi trebuie sa accesati acest link pentru a instala o extensie pentru Google Chrome pentru Windows/Mac OS X. Dupa ce instalati acea extensie logati-va in contul vostru Google si deschideti Google Chrome in iOS, mergeti in meniul de setari de unde alegeti optiunea Other Devices si va logati cu acelasi cont Google. Dupa ce va logati asigurati-va ca aveti setate pe On optiunile Sync si Chrome to Mobile, eventual mergeti din nou in meniul principal de optiuni, alegeti butonul Settings si setati pe On optiunea Chrome to Mobile si acolo.

  Dupa ce ati activat acea optiune reveniti la browserul de pe desktop, deschideti o pagina web si uitati-va in bara de adresa care in partea dreapta va afisa iconita unul telefon mobil. Faceti click pe ea si ar trebui sa aveti afisat acolo numele iDevice-ului vostru plus optiunea de a trimite respectiva pagina web catre terminalul vostru. Puteti trimite doar link-ul paginii sau o versiune arhivata a paginii care poate fi citita cand nu aveti o conexiune de internet, alegerea fiind a voastra. Trimiterea paginii catre terminal dureaza cateva secunde, dupa care dispozitivul va incarca automat pagina si o va afisa.

  Aceasta este probabil cea mai simpla metoda de a trimite pagini web de pe un calculator pe un iDevice, insa ea functioneaza doar cu Google Chrome, dar ar fi interesant sa o avem disponibila si in Safari.