Samsung si Google vor colabora in viitoare procese intentate impotriva companiei Apple

  Saptamana trecuta companiei Apple i-a fost acordat dreptul de a impune o interdictie de vanzare a terminalelor Samsung Galaxy Nexus in SUA, iar aceasta decizie ii obliga pe cei de la Google sa intervina in disputa. Dispozitivul a fost dezvoltat de Samsung in colaborare cu Google, cei din urma il prezinta ca propriul smartphone high-end si acum vor incerca sa ii ajute pe coreeni sa obtina bani de la Apple pentru presupuse incalcari ale unor drepturi de autor. Cei de la Samsung cer 2.4% din pretul fiecarui iPhone vandut de Apple in ultimii ani, suma reprezentand despagubiri pentru presupusa implementare fara drept a unor tehnologii in iDevice-uri.

It’s too early to comment on our game plan (with Google) in the legal battle; but we will do our best to get more royalties from Apple, which has benefited from our technology. The fight is becoming more dramatic and the possibility of a truce in the form of a cross-licensing deal, seems to be becoming likely.

  Samsung a incercat sa foloseasca brevete FRAND pentru a obtine acesti bani de la Apple si UE investigheaza compania coreeana pentru o eventuala folosire abuziva a acelor brevete, insa acum intervine Google. Deocamdata cele doua compani nu au dezvaluit metodele prin care urmeaza sa atace Apple in instante, insa este clar ca urmeaza o serie interesanta de procese in care vor fi utilizate, cel mai probabil, atat brevete ale Samsung cat si brevete ale Motorola impotriva celor de la Apple. Este greu de presupus cum se vor desfasura “ostilitatile”, insa presupun ca vom avea parte de o vara plina de procese si eventuale interdictii de vanzare pentru anumite produse.