Apple este amenintata cu sistarea activitatii in Italia, nu este de acord cu autoritatile statale

  Acum cateva zile v-am spus ca Apple ar putea fi amendata cu suma de 300.000€ si ar putea fi obligata sa isi sisteze activitatea in Italia din cauza nerespectarii unor decizii luate de un organism statal din Italia. Anul trecut compania a fost amendata cu suma de 900.000€(1.2 milioane de dolari) pentru ca nu informa in mod corect clienti in legatura cu dreptul de a beneficia de garantie pentru produse si le recomanda sa cumpere AppleCare pentru a isi extinde garantia. Desi Apple sustine ca in urma aplicarii amenzii a facut modificarile cerute de guvernul italian, iata ca acum compania este acuzata de acelasi organism ca nu informeaza in mod corect consumatorii cu privire la drepturile lor.

Apple Inc was threatened with the temporary closure of its operations in Italy and with further fines of up to 300,000 euros ($377,500) if it does not offer customers a free two-year warranty as demanded by Italian law… The AGCM said in its monthly bulletin that Apple was continuing to adopt unfair commercial practices in Italy and noted this could eventually lead to the closure of its Italian operations for up to 30 days.

  Apple a primit un termen de 30 de zile pentru a isi rezolva problemele altfel va fi amendata cu suma de 300.000€ si va fi obligata sa isi sisteze activitatea timp de o luna, iar astazi un reprezentant al companiei a facut o scurta declaratie in legatura cu intreaga problema. Compania sustine ca a luat toate masurile necesare pentru a informa corect consumatorii italieni si ca recenta pozitie luata de organismul italian ar fi incorecta. Desigur ca Apple trebuia sa isi apere pozitia, insa probabil instantele din Italia vor decide daca ea are dreptate sau nu.

We have introduced a number of measures to address the Italian competition authority concerns and we disagree with their latest complaint.