Prima Pagina Apple Apple ar putea fi obligata sa sisteze vanzarile in Italia

Apple ar putea fi obligata sa sisteze vanzarile in Italia

  Acum cateva luni v-am spus ca Apple a fost amendata de autoritatile italiene cu suma de 1.2 milioane de dolari pentru ca nu  atentiona in mod corect consumatorii cu privire la optiunile pe care le au in ceea ce priveste acordarea garantiei. Practic Apple spune clientilor ca garantia produselor ar fi de 1 an de zile si ca pentru a o extinde terbuie cumparat Apple Care, insa in realitate garantia legala este de 2 ani de zile. Cand Italia a s-a impotrivit felului in care Apple intelege sa isi conduca afacerile, organismele guvernamentale ale altor tari au fost atentionate de catre ONG-uri, iar Apple a modificat informatiile oficiale privind acordarea garantiei.

  Desi in documentele de pe website-ul sau sau specifica exact cat este garantia in UE, se pare ca Apple nu ar respecta toate directivele organelor guvernamentale din Italia si ar putea fi obligata sa sisteze vanzarile timp de o luna. Intai compania americana va fi amendata cu o suma de pana la 300.000€ si daca refuza in continuare sa respecte legislatia va fi obligata sa sisteze vanzarile timp de o luna. Pana acum Apple nu a avut castig de cauza in fata autoritatilor italiene si exista sanse mari ca un posibil proces sa nu dea rezultatele scontate, iar Apple sa fie obligata sa sisteze vanzarile in Italia.

 • KFF

  N-ai sa vezi asta 🙂

 • pandele

  ba asa o sa se intimple

 • ge0rge_b

  Cred ca italienii au dreptate. Si mie mi-au facut aceiasi chestie cu un iPhone, cu un an si doua luni de zile vechime cu care am avut probleme. Mi-au spus ca garantia pe care o asigura Apple este de un an si ca cel de-al doilea an mi-o asigura compania telefonica vodafone unde am abonamentul, ceea ce nu este corect din partea lor.

 • IonutS

  @george-b- m ise pare foarte corect!

  pai ai garantie de la Aple+operatorul tau un an de zile+ inca un an de la operator! deci in primul an daca se intampla ceva cu telefonul te duci unde vrei, operator sau apple, iar in al doilea an DOAR la operator…un avantaj pentru cumparator exista! Avantajul este ca direct prin Apple sau reselleri iti repari telefonul mai repede si de aceea +1an Apple Care
  Samsung,Google,etc cat ofera garantie pentru modelele lor? stie cineva?

 • Samsung vinde prin parteneri, Google la fel.

 • yoyo

  Ioane de ce vorbesti fara sa stii,tu stii ce spune legea din Uniunea Europeana?Apple trebuie sa ofere 2 ani garantie gratuita nu operatorul care vinde,ma daca astea sunt legile de ce apple sunt mai cu mot si nu vor sa se supuna,si culmea mai are si sustinatori….
  Doamne ramai socat de ce poti sa vezi si sa auzi,sustinatori ai nonbinelui si confortului propriu,toate astea doar pentru a sustine orbeste o dicatatura(apple)….

 • Claudiu daniel

  Sa trag atat pe fese !! Daca e lege ca in UE garantia la orice product e de doi ani ei sunt cu mot cu un an !! Da sa le dea 10 mil nu 1 ! O sa vezi KFF ca asa o sa fie ! Daca e defect de fabricatie sau fara urme de violenta sa l repare !!!!

 • Atentie, e vorba de garantia de conformitate.

 • williamxd

  cred ca o sa ma distrez intr’un apple store lipsit de iphone’uri 5 pentru o perioada ;))

 • Cristi

  Amenda a fost de 900.000 nu de 1.2 milioane de dolari Zaone

 • Claudiu daniel

  Zaone daca vorbesti de cea de conformitate in7-14 zile ai tot timpul sa vezi daca are sau nu ce se specifica pe cutie sau in reclama!! Oricum aceasta poate fi mai mare sau mai mica . Dar ma tem ca problema e in jurul garantie de producator !

 • al calin

  @kff nu o sa sisteze,
  ori apple o sa oblige revanzatori sa dea ei al 2 an de garantie
  ori statul italian o sa oblige apple sa dea 2 ani de garantie
  nu o sa fie facuta nici o diferenta sa nu fie data peste cap toata legea asta europeana

 • A.S.C™

  Daca ar fi si romanii asa cum sunt italienii , ar fi si Romania in alta parte. bv italia

 • adi_nasu

  bine le face !!!

 • @Cristi: Aia 900.000 au fost euro 😉

 • Daniel

  @IonutS: nu cred că o să ți se mai pară corect dacă ești pățit cum sunt eu. Am trimis telefonul de 5 ori în mai puțin de o lună la service-ul operatorului de telefonie. Reparațiile le fac în bătaie de joc!

 • IonutS

  @Daniel-aceeasi problema o ai cu orice telefon in perioada de garantie de 2 ani pe care o acorda operatorul! Apple acorda doar un an+1 an platiti pentru Apple Care, deci un avantaj al cumparatorului exista pentru ca Apple iti schimba terminalul cu unul refurbish sau unul nou!
  Cum am mai scris (dar nu mi-a aparatur comentariul….) Apple scoate cate un nou model de iPhone pe an…ce rost isi are garantia de 2 ani de zile cand orice posesor de iPhone trece de la an la an la noul iPhone? Avatajul la iPhone exista pentru ca dupa un an de zile iti poti debloca oficial iPhonul chiar daca esti in perioada contractuala,bineinteles NU prin operator pentru ca aia cauta numai sa ne fure!

 • Mihaitsa

  Apple in Italia a impartit “piata” in APR (Apple Premium Reseller) si rivenditori. In cazul APR garantia de 2 ani o ofera Apple deoarece in aceasta categorie intra magazinele directe Apple (apple store, apple online ….) . In cazul rivenditorilor Apple ofera garantie un an , cel de al doilea an fiind oferit de catre rivenditor . In mare nici o diferenta . Exista si posibilitatea Apple Care, care se poate cumpara impreuna cu produsul sau pana la sfarsitul primului an de garantie. Apple Care ofera o garantie in plus de 3 ani pentru IMac si monitoare Apple si 2 ani pentru restul de idevice. Se poate spune ca in acesti 2-3 ani , dupa caz, este cea mai completa garantie , mai completa si decat cea din primul an.

  Recapituland:

  Toate produsele Apple beneficiaza de 2 ani de garantie
  Apple acopera intotdeauna primul an de garantie
  Al doilea an de garantie este acoperit de Apple doar daca produsul a fost cumparat dintr-un Apple Store, un APR sau un magazin online, daca nu este acoperit de catre rivenditor
  Apple Care este o extensie de garantie care in functie de idevice iti da o maxima siguranta.

  Momentan asa stau lucrurile in Italia , diferenta Fiind facuta de timpii in care se rezolva problemele de garantie in cel de al doilea an.

 • Pingback: Apple este amenintata cu sistarea activitatii in Italia, nu este de acord cu autoritatile statale | iDevice.ro()