Apple lanseaza o versiune beta a iCloud.com, include noi aplicatii web pentru utilizatori

  In cursul serii trecute compania Apple a lansat o versiune beta a iCloud.com, versiune despre care am vorbit acum cateva luni de zile. In acest website se pot loga doar dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS care au instalat iOS 6 pe propriile dispozitive, iar de indata ce ei se logheaza ei vor descoperi ca Apple a modificat aplicatiile Find My iPhone, Reminders si Calendar, insa vor descoperi si doua noi aplicati: Reminders, Notes si un sistem de notificari push. Modificari importante pentru Calendar nu exista, insa in Find My iPhone, Reminders si Notepad veti gasi cateva informatii interesante.

  Incep cu Find My iPhone care va poate cere sa va logati din nou in contul vostru pentru a verifica locatia unui iDevice, insa asta nu este tot deoarece Apple a adaugat doua noutati: Lost Mode si un indicator privind statusul bateriei. Acel indicator va poate oferi detalii cu privire la perioada de timp in care iPhone-ul va ramane activ inainte de a se inchide si de a il pierde complet, deci este extrem de util in orice situatie. Lost Mode-ul inlocuieste practic vechiul sistem de blocare a iDevice-ului si trimitere a mesajului de identificare, deci nu veti avea probleme in a il utiliza.

  In ceea ce priveste aplicatia Notes, aceasta a fost construita exact precum versiunea pentru iPad/OS X Mountain Lion si ofera utilizatorilor posibilitatea de a scrie/edita/creea notite care sunt desigur sincronizate si cu iDevice-urile. Notitele scrise de voi in aceasta aplicatie pot fi trimise rapid prin iCloud email catre orice alt calculator, deci puteti partaja rapid tot ceea ce scrieti.

  Aplicatia Reminders este similara cu cea pentru iPhone/OS X Mountain Lion si va ofera aceeasi functionalitate, modificarile implementate in ea fiind desigur sincronizate cu toate iDevice/Mac-urile voastre.

  La final raman notificarile Push deoarece Apple are o optiune care le ofera utilizatorilor posibilitatea de a activa notificari Push pentru Calendar si Find My iPhone, insa desigur ca in iDevice-uri aveti la dispozitie exact aceleasi optiuni. Aici se opresc modificarile noii versiuni a iCloud, ea va fi cel mai probabil lansata in toamna cand iOS 6 va fi oficial disponibil, deci pana atunci nu o puteti accesa daca nu sunteti dezvoltator inregistrat la Apple.