Cel mai subtire ecran din lume este “o bula de sapun”

  Producatorii de terminale mobile se grabesc sa dezvolte dispozitive cat mai subtiri, dar cu ecrane care au rezolutie cat mai mare. Contrar fluxului inovator, o universitate din Tokyo a dezvoltat cel mai subtire ecran din lume, iar in imaginea de mai sus il aveti prezentat. Practic vorbim despre “o bula de sapun” care este prezentata lumii intregi drept cel mai subtire ecran din lume, insa aceasta bula de sapun are o compozitie chimica speciala care permite proiectarea de imagini 2D sau 3D, totul in functie de preferintele utilizatorilor.

Viewers may soon be able to watch films on soap bubbles – after researchers developed a technology to project images on a screen made of soap film. An international team produced a display that uses ultrasonic sound waves to alter film’s properties and create either a flat or a 3D image. The bubble mixture is more complex than the one sold in stores for children, but soap is still the main ingredient. The team says the display is the world’s thinnest transparent screen.

  Cercetatorii universitatii din Tokyo folosesc un aparat cu ultrasunete si combinatia a doua lichide coloidale pentru a transforma o simpla bula de “sapun” intr-un ecran care este capabil sa afiseze imagini 2D sau 3D. Intregul proces este destul de complex si cei de la BBC explica pe indelete totul in acest articol, insa realizarea cercetatorilor din Tokyo este cu adevarat impresionanta. Desigur ca o asemenea tehnologie nu poate fi utilizata in dispozitivele care sunt vandute in magazinele din lumea intreaga, dar ea ar putea sta la baza dezvoltarii unor noi modele de ecrane.