Prima Pagina Apple Tabletele ar urma sa inlocuiasca notebook-urile pana in anul 2016

Tabletele ar urma sa inlocuiasca notebook-urile pana in anul 2016

  In ultimii ani tabletele au devenit din ce in ce mai populare, iar o companie de analiza a pietei din SUA sustine ca ele vor inlocui pana in 2016 clasicele notebook-uri. In graficul de mai sus aveti explicat fenomenul si observati ca anul 2016 este cel in care vanzarile de tablete vor depasi vanzarile de notebook-uri la nivel global. Practic in urmatorii 4 ani numarul de tablete vandute anual ar urma sa creasca de pana la 4 ori de la 121 de milioane de unitati in 2011 la 416 milioane de unitati in anul 2016, o cifra absolut impresionanta.

While notebook PC shipments are expected to increase from 208M units in 2012 to 393M units by 2017, tablet PC shipments are expected to grow from 121M units to 416M units in this period, for a compound annual growth rate of 28%. A key driver for tablet PC growth is adoption in mature markets (including North America, Japan and Western Europe), which will account for 66% of shipments in 2012 and remain in the 60% range throughout the forecast period. Tablet PC shipments into mature markets will grow from 80M units in 2012 to 254M units by 2017.

  In mijlocul acestei cresteri va sta desigur tableta iPad a celor de la Apple, un produs care atrage din ce in ce mai multi utilizatori si inregistreaza vanzari din ce in ce mai bune. Desigur ca tablete precum Amazon Kindle Fire sau Google Nexus 7 contribuie serios la cresterea vanzarilor, insa e greu de crezut ca un asemenea produs ar putea depasi vreodata iPad-ul companiei Apple. Tabletele deja incep sa inlocuiasca in anumite cazuri notebook-urile, utilizatorii par sa doreasca sa le utilizeze in locul notebook-urilor si daca graficele sunt reale, atunci in 2016 am putea asista la un moment istoric.

 • Anonymous

  Poate ca pana in 2016 vanzarile de tablete or sa depaseasca cele de notebook-uri, dar asta nu inseamna ca o sa le inlocuiasca si nici macar ca numarul de tablete existente o sa fie mai mare decat cel de notebook-uri.
  Tableta este un produs care consuma content si nu unul care creeaza content ca si laptop-ul.
  Poate tableta celor de la Microsoft cu sistem de operare full sa inlocuiasca laptop-ul, in nici un caz iPad.

 • Tuce

  E greu de crezut că cineva preferă o tabletă în defavoarea unui notebook, deoarece o tabletă este inferioară unui notebook din punct de vedere al multitudinii de utilități oferite.

 • Vlad.

  Acum da in 4 ani nu se stie, oricum in 4 ani nici notebucurile nu vor mai arata la fel deci nu se. Stie

 • Tuce

  Dacă ar rula Windows și Mac plus un smart cover ce l-ar face un notebook atunci da, să ai 2 in 1. Dar totuși nici atunci nu ar fi precum un notebook, ele făcând parte din categorii diferite ce nu se pot înlocui una pe cealaltă, însă evoluția tehnologiei va pune punctul pe i, ea fiind cea care va putea să deschidă o noua sferă a gadget-urilor.

 • chucky2003

  Nu cred ca pana in 2016,dar de inlocuit le va inlocui cu siguranta