Prima Pagina Apple Companiei Apple ii este inregistrat un brevet de inventie privitor la sistemul...

Companiei Apple ii este inregistrat un brevet de inventie privitor la sistemul de detectare a contactului cu apa

  Toate iDevice/Mac-urile companiei Apple contin indicatori de contact cu lichidul si recent companiei americane i-a fost inregistrat un brevet de inventie pentru aceasta tehnologie. Brevetul de inventie descrie un sistem care permite companiilor sa detecteze daca un dispozitiv electronic a intrat in contact cu apa in timpul utilizarii de catre posesorul sau. Practic Apple descrie modalitatea de implementare a indicatorilor de lichid in interiorul iDevice-urilor si sistemul de diagnosticare a contactului cu lichidele, sistem pe care compania il utilizeaza de cativa ani de zile in produsele sale.

Water exposure is among major reasons that may cause significant malfunction of devices, such as electronic devices, which include electronic, mechanical, or chemical components,” Apple writes in its patent. “Therefore, verification of significant water exposure (or water immersion) is important to manufacturers of the devices. For example, for purposes such as warranty claim assessment, trouble-shooting for repairs, and product development, a manufacturer of electronic devices typically needs to verify whether a malfunctioning device has been immersed in water.

  E greu de spus daca vreun competitor al Apple foloseste un sistem exact precum cel al companiei din Cupertino in propriile iDevice-uri, insa daca acest lucru este adevarat, atunci acest brevet de inventie ar putea fi baza unor eventuale viitoare procese.

 • Mini

  Poate pune si un dispozitiv anti ca ca t cand ma c ac pe ifonu meu

 • Dan

  Pot pune si senzor anti foc pentru ca al meu e al 3 lea iphone schimabat in garantie ai asta cand sta la incarcat ia singur foc, celalalt sunet 0, microfon 0…… 700 de euro aruncati

 • DRAGOS78

  ce sa inteleg din poza,ca avem in dispozitive deja asemenea indicatori?

 • Din 2007.

 • Chatagra

  @zaone am vazut in mai multe dispozitive astfel de “senzori” (niste abtibilde speciale care se inrosesc la contactul cu apa ) .Dispozitive la care am vazut eu asa ceva sunt blackberry (chiar si modele mai vechi) nokia , samsung , lg .

 • florin

  ar trebui sa puna acest senzor undeva mai ferit de locuri unde se poate stropi si sa opreasca curentul in caz de expunere mai mare de cateva secunde
  astfel daca il scap in apa sa inchida curentul la placa de baza