iPhone 5 ar putea avea un procesor quad-core similar cu cel din seria Exynos 4

  Nu am auzit de mult zvonuri privind posibilul procesor ce ar putea fi implementat in iPhone 5, insa o publicatie asiatica sustine ca viitorul dispozitiv ar urma sa aiba un procesor quad-core similar cu cel produs de Samsung in seria Exynos 4. Nu se specifica din pacate compania care ar urma sa produca aceste procesoare, insa se speculeaza ca tehnologia procesorului ar fi similara cu cea inclusa in respectiva serie a Samsung. Pana in prezent Apple a utilizat procesoare ARM modificate special pentru a functiona cu iDevice-urile, iar cei de la Samsung au fost alesi pentru asamblarea lor.

Competition for quad-core smartphones will heat up in the fourth quarter of 2012, triggering by the roll-out of much speculated new iPhone and models built based on Qualcomm’s quad-core chips, according to industry sources. Additionally, Apple is also expected to release its next-generation iPhone built on Samsung’s Exynos 4 quad-core processor in the second half, heating up competition in the segment, commented the sources.

  Nu ar fi exclus ca iPhone 5 sa aiba un procesor quad-core, insa nu cred ca tehnologia utilizata in el va fi imprumutat de la alti producatori, ci va fi baza pe modificari facute de catre inginerii companiei Apple. Personal nu cred ca iPhone 5 va avea un procesor quad-core deoarece nu este in momentul de fata necesara implementarea sa, insa asta nu inseamna ca Apple nu lucreaza la un asemenea procesor pentru viitoarele iDevice-uri ale sale.