Apple a fost actionata in judecata de o companie chineza care ataca modalitatea de prezentare a Siri in China

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hZyD8-T-C0I[/youtube]

  In anul 2006 unei companii chienze ii era acordat un brevet de inventie pentru Xiaoi Bot, un robot virtual de tip chat care a fost utilizat in servicii precum MSN messenger, Yahoo! Messenger si altele. In 6 ani de zile robotul nu adevenit popular in intreaga lume, insa compania care l-a conceput da acum Apple in judecata acuzand-o pentru modul in care promoveaza Siri in China. Compania sustine ca modalitatea de prezentare a Siri in China ii incalca brevetele de inventie, iar cei de la Apple trebuie sa plateasca pentru modul in care inteleg sa isi prezinte produsele.

  Chinezii au incercat sa discute cu cei de la Apple inca din luna mai, din pacate nu au primit un raspuns la scrisorile trimise la Apple, asa ca s-au adresat unei instante chineze care a admis ca are pe rol o cerere prin care Apple este chemata in judecata. Practic aceasta companie pune in discutie doar modalitatea de prezentare si promovare a Siri in China, neaducand in discutie o eventuala incalcare a vreunei tehnologii incluse in asistent. Apple a retras de pe website-ul sau descrierea serviciilor oferite de Siri, insa chinezii sustin ca afirmatia conform careia “Siri este capabil sa inteleaga ceea ce vor si intreaba utilizatorii si sa efectueze cautari web in baza acelor informatii” ar incalca un brevet de inventie propriu.

  Unii ar putea spune ca aceasta tentativa de a “scoate” ceva bani de la Apple vine pe fondul intelegerii conform careia Apple va plati 60 de milioane de dolari catre Proview, insa lucrurile par a fi diferite.