Prima Pagina Apple AT&T va lansa saptamana viitoare un sistem de blocare a telefoanelor mobile,...

AT&T va lansa saptamana viitoare un sistem de blocare a telefoanelor mobile, iPhone-ul ar putea fi afectat

  Acum cateva saptamani v-am spus ca AT&T, si alti operatori din SUA, urmeaza sa introduca un sistem prin care sa blocheze telefoanele mobile furate si iata ca saptamana viitoare acest sistem va fi oficial lansat. Cei de la AT&T le ofera utilizatorilor posibilitatea de a cere blocarea unui telefon mobil furat si asta implica desigur iPhone-urile companiei Apple. Cei de la AT&T nu spun daca blocarea aceasta se va face inclusiv in serverele celor de la Apple si din pacate nu va pot spune nici eu acest lucru, cei de la Apple avand o atitudine destul de ciudata in aceasta privinta.

The company sent a message [above] to customer service representatives on Wednesday advising them of the change. According to the guidance, AT&T will compile a “blocklist” of stolen devices and service will be automatically suspended “if any attempt is made to use a device that is stored in the blocklist.” The only way to add a device to the list will be by contacting a customer service representative directly, and users with remote data wipe apps will be required to activate them before suspending their device, to “prevent access to their personal information.”

  Apple are obiceiul de a inlocui iPhone-uri furate chiar si atunci cand adevaratii lor proprietari reclama furtul, deci nu ar fi exclus ca iPhone-urile furate sa nu fie blocate in serverele sale. Daca totusi Apple va bloca iPhone-urile furate, atunci exista sanse foarte mari ca voi sa nu puteti activa, decat prin hacktivare, un iPhone furat in SUA si revandut in Romania.

 • Cristi

  Nu am inteles atitudinea Apple vis a vis de iPhone-urile furate…e ceva de genul : ” cine nu si-l poate permite sa si-l fure” 🙂

 • Da, e o atitudine ciudata, dar ei schimba iPhone-urile furate.

 • Luca

  Si cum funcționează ?
  eu mă duc la Apple cu un telefon din America si ce sa reclam? Le spun ca nu imi merge cu cartela de România ?

 • Jbfree

  Pai normal ca le schimba propietarilor, poate vrei sa zici chiar si hotilor, dupa cum bine ai avut un articol, dar deh intelegem noi ce doresti sa exprimi.

 • @Luca: Ce logica are asta? E pentru clienti AT&T.