Samsung Galaxy Note II ar urma sa aiba un ecran de 5.5 inch

  Tabphone-ul Samsung Galaxy Note II, care urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an si succeda Samsung Galaxy Note-ul, ar urma sa vina cu un ecran de 5.5 inch. Diferenta fata de predecesorul sau este de doar 0.2 inch, semn ca populatia globului este in crestere si utilizatorii au nevoie de ecrane mai mari in propriile smartphone-uri. Testand Note-ul as putea spune ca nu-i prea inteleg rostul pe piata, insa cei de la Samsung au gasit destui dornici sa il cumpere si acum ofera ceva mai bun pentru utilizatori, un smartphone cu un ecran mai mare care probabil va fi mai greu de utilizat.

  Parerea mea o stiti deja, sunt curios sa aflu ce parere aveti voi despre lansarea unui smartphone cu ecran de 5.5 inch. Este oportuna? Avem nevoie de asa ceva pe piata?

23 COMENTARII

  1. Daca Note 1 s-a vandut in 5 milioane de bucati in prima jumatate de an…

    Nu mai are sens intrebarea daca e neboie de asa ceva pe piata.

    Eu prefer o tableta gen Kindle Fire… dar doi prieteni au deja Galaxy Note si sunt multumiti.

  2. Intr-adevar, acei 5,5″ par putin exagerati dar hai sa trecem la un alt nivel impartit in 2. In primul rand, e vorba de acel feeling pe care-l ai cand il tii in maina si singurul gand care-ti vine e ” asta-mi doresc” si treci cu vederea de acel dezavantaj ( ce poate fi un avantaj pt altii). Apoi, diversitatea nu strica; te deranjeaza ceva in plus pe piata ? 🙂 Dupa parerea mea, ar fi o combinatie perfecta sa detii un iphone si un note .

  3. Inainte de acest iPhone 4S pe care il detin acum am avut un SGS2. La prima impresie am ramas socat de cat de mare era, dar cu timpul m-am obisnuit. Dupa cum probabil stiti, Ice Cream Sandwich a fost lansat atat pe tablete cat si pe telefoane (fata de Honeycomb care era doar pe tablete). Folosindu-ma de acest lucru, am reusit sa editez niste fisiere din telefon si astfel am putut rula ICS in Tablet Mode. Am stat asa cu el cam o luna de zile. Era pur si simplu perfect. Compatibil cu tot ca si o tableta. Problema era ca DPI-ul telefonului era la 120, deci text-ul se vedea cam pixelat, era greu de citit. Daca schimbai DPI-ul si il puneai mai mare, revenea in Phone Mode. Ce vreau sa zic este ca daca ar aparea Galaxy Note cu 5,5″ cred ca ar fi absolut perfect pentru acest mod. O mica tableta. Sincer, cand va aparea cu siguranta voi da o incercare noului Galaxy Note, care sper sa nu ma dezamageasca (oricum nu imi las iPhone-ul :D).

  4. poate s-au vandut 7 milioane, dar sincer nu-i vad sensul…e hidos, e incomod, e samsung…asta e cand lumea e din ce in ce mai grasa e nevoie de tel cu display mare pe care poti sa apesi cu carnatii aia de degete.

  5. @Mihai: Da, deschide ochii, acolo scrie de “sales into channels” nu de vanzari la utilizatori. Asa Apple a “vandut” vreo 43 de milioane de iPhone-uri in Q1 2012, doar ca 8 milioane erau in canalul sau de distributie, asa cum sunt si Note-uri.

  6. Daca se vinde înseamnă ca sunt useri care il prefera smartphonurilor cu ecrane normale. La fel daca nu ar fi “agreat” si util pt unii nu s-ar vinde. Pt mine unul( sunt înalt 1.95 si am palma cat o paleta de ping pong 🙂 ) e pur si simplu exagerat de mare

  7. Pai ecranul ala are alte functii care nu se pot utiliza comod ope un ecran mic – adica poti sa scrii pe el cu “pixul”, adica sa iei “notes” sau poti sa faci o editare foto mult mai usor si mai complet.
    Sunt doritori de asa ceva si care vor sacrifica portabilitatea pt asta.
    De ce nu se intelege ca sunt oameni in lumea asta carora un display de 3,5 pur si simplu nu le convine. Chiar mare parte din cei de aici vor macar un ecran de 4 pe iPhone.

  8. Eu m-am jucat cu un Note si mi-a placut. E foarte comod sa-l folosesti ca tableta. Nu am vorbit la el dar ca mini tableta e fun. Oricum nu l-as lua pentru mine.

  9. Si pe iPhone merg aproape toate bine, dar e cam mic ecranul, ceea ce ma deranjeaza…
    Daca noul iPhone nu apare cu ceva diferit, sa ma atraga, voi lua note 2

  10. Se cheama diversitate, LIBETRTATEA de a alege, pentru toate gusturile si pentru toata lumea.
    Cei ce sunt nemultumiti de 3.5inch ce alternativa mai aveti?????

  11. Problema cu smartphone-urile astea sta in faptul ca nu le poti pune in buzunar, nu le poti utiliza cu o singura mana si ca arati ca un …. cand le folosesti pe strada sau le tii la ureche. Astea fiind argumente reale pe care doar aia cu Note-uri nu le vad. Ma simteam ciudat tinand un SGS 3 sau One X la ureche pe strada.

  12. Zaone poate ai tu manute mai mici sau oi fi mic de statura.
    Pt mine e la limita bunului simt 4.7 inch.
    Asa cum spunea cineva mai sus e bine ca exista libertate. Alegi ce te coafeaza mai bine:)

  13. Eu nu renunt la iphone never ever dar totusi mm gandit f mult daca sa nu imi schimb samsung galaxy s pe un note este destul de interesant si sunt convins ca cei care folosesc si ios si android in acelasi timp pot spune ca su tt ce isi doresc.

  14. daaa,nu e necesara o asemenea dimensiune ..la fel se zicea de tableta de 7″ ,si acum apple scoate ipad mini cand a vazut ca se vinde

  15. Eu am folosit iPhone de 4 ani de zil si de 2 luni am Note..sincer, ca ecran e ok atat de mare doar acasa cand il utilizezi cu doua maini..in rest e prea mare-eu avand munca de birou!
    Aparatul e ok, am avut si Note si iPhone 4.
    Insa Android e mult rau sub iOS…