Prima Pagina Google Search Siri Dictation vs Google Search – testul dictarii textului(Video)

Siri Dictation vs Google Search – testul dictarii textului(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mVFdC1Mj6HY[/youtube]

  Saptamana trecuta v-am prezentat un test facut intre Siri si noul Google Search, iar acum va prezint un alt test facut intre aceleasi servicii, dar acest test este axat doar pe functia de scriere dupa dictare. Privind clipul video veti observa ca singura diferenta dintre cele doua sisteme este facuta de capacitatea Google Search-ului de a recunoaste cuvintele chiar si fara o conexiune de internet. Siri nu poate face acest lucru, insa alte diferente intre ele nu exista, ambele intelegand in aceeasi masura cuvintele rostite de catre utilizatori.

  Adevarul este ca Android-ul are un mare avantaj in aceasta functie si sper ca Apple sa gandeasca un sistem asemanator pentru terminalele sale.

 • jonny

  si unde e siri?

 • E Siri Dictation, o functionalitate a Siri.

 • Doru

  Pff …. sa nu creada lumea ca sunt prea mare fan apple dar , urat mai arata Android-ul … !!!

 • Anonymous

  Si nu e doar asta – Android este capabil sa proceseze offline si comenzi vocale pt diferite task-uri sau deschidere de aplicatii. Nu are nevoie de un server sa faca asta.
  E un mare avantaj fata de iOS.

 • al calin

  siri dictation sau google dictation pt mine sunt amandoua failure

 • eSascha

  mie mi se par extrem de reusite ca performante aplicatiile celor de la nuance communications: speechtrans ultimate,si dragon dictation….e adevarat ca nu au functionalitati ca siri,etc…dar ce am
  observat e ca recunoaste extrem de bine tot ce zici(testat engleza si germana)

 • Am testat pe 4 S Dragon Dictation in romana si s-a descurcat uimitor de bine, adica daca vorbesti corect si nu ai probleme de dictie ca nu ai fost la logoped cand ai fost mic recunoaste aproape tot ce zici 🙂

 • jonny

  catalin de unde ai luat dragon dictation asta? sunt interesat

 • App Store.

 • eSascha

  johnny: appstore(dar vezi sa ai cont in Romania cand descarci aplicatia,altfel nu ai limba romana inclusa)

 • Ionut D. Arad

  In lupta dintre Siri si Google Search, Siri va avea un mare handicap : WolframAlpha !
  O mare parte din raspunsurile oferite de Siri vin de la WA, care ofera raspunsuri exclusiv in limba engleza.

  Zaone, poti sa faci un mic test si sa schimbi limba in Siri din ENGLEZA in GERMANA si sa efectuezi o cautare care in mod normal ar genera un raspuns venit prin WA ?
  Sa zicem : 120 – 14 ; jupiter; 100 euro; etc si sa imi spui daca functioneaza ?
  Daca nu, Siri isi pierde o mare parte din functionalitate, daca e folosita in alta limba !

  Imi este teama, ca pana nu vom vedea Wolfram Alpha si in alte limbi decat engleza, slabe sanse sa fie functionala complet, in limba romana, sa zicem !

  In schimb, cei de la Google, prin Google Search, ofera raspunsuri (in domenii ca: matematica, fizica, astronomie, etc) ce nu sunt generate de WolframAlpha, astfel au sanse mult mai mari sa implementeze serviciul lor si in alte limbi.

  Celor de la WolframAlpha, li sa cerut de un milion de ori, inca de la lansare, de catre un numar mare de utilizatori, sa ofere suport si pentru alte limbi, dar nu au facut nici un pas catre asa ceva.

  Poate ca cei de la Apple ii vor convinge intr-un final, pentru altfel, nu vad alta cale prin care Siri va putea sa raspunda la intrebarea : „ cat este 1+1? ” in romana !

  Cei de la Apple, vor trebui sa regandeasca un pic si felul in care Siri se exprima in oferirea rezultatelor ! Expresii de gen „Let me think about that” , „Checking my sources”, „I found this for you”, „I am on it..” ar trebui sa fie eliminate si sa ofere RAPID raspunsul la intrebarea ta ! Pentru ca Google Search o „bate” la rapiditate !
  La fel si in cazul in care nu stie un raspuns…sa il caute AUTOMAT pe internet fara sa iti mai ceara accptul ! Pierde timp ! E logic, ca ii vei da acceptul din moment ce tu vrei raspunsul la intrebare !

  Sunt fan Apple dar sunt bucuros ca are concurenta !

 • Pingback: Apple poate invata ceva de la Google in ceea ce priveste Siri | iDevice.ro()

 • Pingback: Google Voice este mai "destept" decat Siri conform New York Times | iDevice.ro()