Prima Pagina Apple Apple a fost actionata in judecata pentru implementarea tehnologiei eliminarii zgomotelor de...

Apple a fost actionata in judecata pentru implementarea tehnologiei eliminarii zgomotelor de fond

  In iPhone 4 Apple a implementat un al doilea microfon, iar rolul acestui microfon era de a elimina zgomotele ambientale in timpul apelurilor. Tehnologia nu s-a dovedit a fi chiar atat de bine dezvoltata pentru iPhone deoarece multi utilizatori au inceput sa se planga de calitatea apelurilor, insa acum Apple are o alta problema pe cap. O companie din Sillicon Valley sustine ca Apple i-ar fi furat tehnologia pentru eliminarea zgomotelor ambientale si ar fi implementat-o in iPhone 4, iPhone 4S, plus toate modelele tabletei iPad lansate in urma iPhone 4.

A small Silicon Valley company is suing Apple, alleging the computer maker infringed its patent covering noise-reduction technology for cell phones. Noise Free Wireless said it presented its technology at several meetings at Apple’s Cupertino, California, headquarters and provided it with detailed technical information prior to Apple filing its own patent for a similar technology. The technology has gone on to be used in the iPhone 4 and 4S and all three iPad models, it said.

  Noise Free se numeste aceasta companie si ea sustine ca incepand cu 2007 a discutat cu Apple despre posibila implementare a acestei tehnologii in iPhone-uri, oferindu-le celor de la Apple date si hardware prin care tehnologia putea fi utilizata. Desi cei de la Noise Free au brevetat propria tehnologie, ei spun ca Apple ar fi cerut brevetarea unei tehnologii asemanatoare ce are la baza acelasi sistem facut folosind un cod proprietar Noise Free. Totul a fost desigur trimis la brevetat dupa ce in iPhone 4 a fost implementat deja microfonul pentru eliminarea zgomotelor ambientale, insa acel microfon este construit folosind tehnologia unei alte companii.

The relationship between Apple and Noise Free went sour in August 2010 when Noise Free learned Apple had decided to use technology from a rival company, Audience, in its products. In June that year, while the companies were still talking, Apple filed U.S. patent application 2011/0300806 covering a system for suppressing noise in a signal while retaining the user’s voice.

  Acum instantele din SUA vor decide cine are dreptate si cine nu, iar daca Apple a gresit atunci trebuie sa plateasca, asa cum a facut deja in cazul Proview.

 • Bogdan G

  Zaone scuze de off topic insa daca nu ma insel, ai avut tu mai demult un articol despre faptul ca aveai probleme la inceputul convorbirilor in sensul ca nu se intelege nimic primele 2-3 secunde. Eu tocmai mi-am dat seama ca am aceasta problema si vreau sa stiu daca e ceva legat de soft sau de vreo piesa…

 • E soft.

 • Aria Bogdan

  Si cum se rezolva aceasta problema?cred ca o am si eu….

 • gigel

  exista solutie pentru treaba asta?

 • Bogdan

  Si mai trebuie data in judecata ca face cele mai tari telefoane. Da sa vedem de cine… poate aia cu telefoanele “uman”

 • MaximMike

  Eu am iPhone 4 cu jailbreak pe iOS 5.1.1 si nu am asemenea probleme, folositi PhoneApp sau ce? Pe orice app care il folosesc totul se aude foarte bine (cam incet din cauza limitarilor din iOS) dar totusi, foarte bine. Mentionez ca celelalte persoane cu care vorbesc ma aud perfect.

 • Liviu

  Am vazut tehnologia asta asta implementata la un sony ericson acum cca 3 ani , mergea impecabil si pe cine il sunam eu in gara de nord in zgomot mare il auzeam impwcabil, aproape fara zgomot ambiental. Pe un alt telefon nokia nici nu intelegram ce vb. Individul , data naibii tegnologia asta si face toti banii. Pacat ca 3gs nu are treaba asta implementata, in medii zgomotoase tehnologia e fantastica .., iti auzi interlocutorul ca si cum el ar fi singur. Cine s-a gandit la asa ceva a fost in om inteligent…

 • Narcotiq

  salutare! am si eu o problema… am avut un iphone 4 nou care dupa 1 an a inceput sa nu mai mearga butonul home… l-am dus la garantie si am primit altul.. acum problema e alta… cand vorbesc cu cineva… cu orice telefon … cel cu care vorbesc se aude in ecou… o dublura a vocii lui groasa si pe mine ma aude slab… oare e de la soft sau de la microfon… va rog sa imi spuneti daca ati mai patit asa ceva! multumesc

 • Poti incerca un update de soft. Daca nu se rezolva, atunci trebuie schimbat iar.

 • Narcotiq

  pai asta imi e groaza ca il duc si banditii astia ma lasa iar 2 saptamani fara el si chiar am nevoie… multumesc zaone