“Portofelul digital” nu va ajunge in iPhone din cauza operatorilor de telefonie mobila din SUA

  Dimineata v-am spus ca Apple nu intentioneaza sa introduca tehnologia NFC si portofelele digitale in iDevice-urile sale in principal pentru ca deocamdata aceasta tehnologie nu este indeajuns de matura si de utilizata in lumea intreaga. Apple a fost acuzata de multi ca nu vrea sa implementeze tehnologii noi in produsele sale, insa realitatea este ca nu Apple este de vina, ci companiile cu care interactioneaza Apple. Ca sa intelegeti exact cum sa treaba, o sa va xplic problemele pe care cei de la Google le au cu promovarea Google Wallet-ului, portofelul digital disponibil pentru posesorii de terminale Android.

  In cazul celor de la Google operatorii de telefonie mobila sunt principalul motiv pentru care Google Wallet nu este popular. Verizon, AT&T si T-Mobile, 3 dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din SUA, au un sistem de plati mobile numit Isis si desigur ca ei prefera sa il promoveze pe acesta in detrimentul altora. Pentru ca Google sa poata vinde terminalele Galaxy Nexus prin AT&T si T-Mobile, compania trebuie sa isi vanda dispozitivele la pret intreg si fara sa le branduiasca cu logo-ul operatorului. Motivul? Existenta Google Wallet-ului. Operatorii refuza sa isi puna logo-ul pe terminalele care au Google Wallet, refuza sa le vanda la pret subventuonat, insa asta numai cat Google Wallet este acolo.

  Terminalele care nu au Google Wallet sunt vandute fara probleme, unii operatori preferand sa blocheze complet aplicatia pentru a oferi clientilor posibilitatea de a cumpara terminalele. Practic operatorii controleaza cum vor ei piata si Steve Jobs avea dreptate cand ii jignea pe cei care conduc aceste companii. Privind la situatia celor de la Google, puteti intelege de ce Apple nu vrea sa se bage in acest joc murdar si daca in SUA nu poate lansa un asemenea sistem, atunci puteti fi siguri ca restul globului nu conteaza indeajuns de mult pentru a il avea.