Prima Pagina aplicatii BACALAUREAT 2012 si o idee mai buna privind afisarea rezultatelor

BACALAUREAT 2012 si o idee mai buna privind afisarea rezultatelor

  Astazi incep sa se afiseze primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT tinut anul acesta si desigur ca sute de mii de elevi/parinti asalteaza website-ul Ministerului Educatiei pentru a afla ce nota au luat. Am dat Bac-ul acum cativa ani de zile si de atunci pana acum am observat ca in fiecare an serverele MEC-ului nu fac fata traficului foarte mare generat in zilele anuntarii rezultatelor. Tehnologie exista, dar probaibl cei de la MEC nu au bani sa o foloseasca, insa exista metode pentru impartirea traficului facut pe serverele ministerului.

  O asemenea solutie ar fi dezvoltarea unor aplicatii speciale pentru iDevice-uri, terminale Android, Symbian, etc, aplicatii care ar putea fi accesate rapid din orice terminale mobile,care ar “stresa” mai putin serverele pentru a afisa informatii si ar oferi o metoda mai frumoasa de a vizualiza informatiile. In aceeasi idee pot fi facute aplicatii web care sa preia o parte din traficul mobil si pe langa eventuala imbunatatirei a accesului catre informatii, trebuie avut in vedere si faptul ca MEC-ul ar oferi o solutie eleganta de a te chinui sa afli ce note ai luat la BAC.

  Desigur ca eu am prezentat doar o idee, dar poate cineva de la MEC scoate capul din rapoarte si observa ca metodele actuale de afisare a rezultatelor sunt complet ineficiente pentru ca la ora scrierii acestui articol edu.ro este inaccesibil.

 • bogdan

  am incercat sa accesez edu.ro si safari nu poate sa deschida

 • Rosu Remus

  Eu am reusit cu google chrome dupa mai multe incercari…La 172.599 de accesari facute azi nu e de mirare ca a cazut.

 • Dadutza

  Nici mie nu mi-l deschide Safari.

 • E greu zaone…cine mai fura din banii statului si daca e un sistem care da rateuri macar e… Cred ca astepti prea multe de la unele persoane din tara asta….

 • 180.000 sunt numai elevii, plus rude rubedenii, colegi si curiosi. Pe putin 500.000

 • cel mai simplu este din Dns iar ei trebuie sa aibă mai multe server. s-a inventat destule tehnologii, problema e IT ul de acolo.

 • Zaone, dar tie de ce iti pica uneori site-ul din cauza traficului? Cred ca majoritatea intram dupa aplicatie..ce solutie ai?
  E ce arunce idioti banii pe tehnologie doar pentru o perioada scurta a anului..nu se fac mai bine protocoale de ei?!

 • Compari bugetul meu cu cel al MEC?

 • :)) iti urez sa pot candva

 • Vlad.

  E vb de publicitTate. Voi nu ati obs cata publicitate e? Cate butoane cu redirectionalitati trebuie sa apesi… Pierd banii si nu i doare pe ei…ca tu nu poti accesa pagina

 • Stefan

  Am luat bacul dupa ce anul trecut am picat cu 5,98. !!!!
  Uraaaaa!!!!!