BACALAUREAT 2012 si o idee mai buna privind afisarea rezultatelor

  Astazi incep sa se afiseze primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT tinut anul acesta si desigur ca sute de mii de elevi/parinti asalteaza website-ul Ministerului Educatiei pentru a afla ce nota au luat. Am dat Bac-ul acum cativa ani de zile si de atunci pana acum am observat ca in fiecare an serverele MEC-ului nu fac fata traficului foarte mare generat in zilele anuntarii rezultatelor. Tehnologie exista, dar probaibl cei de la MEC nu au bani sa o foloseasca, insa exista metode pentru impartirea traficului facut pe serverele ministerului.

  O asemenea solutie ar fi dezvoltarea unor aplicatii speciale pentru iDevice-uri, terminale Android, Symbian, etc, aplicatii care ar putea fi accesate rapid din orice terminale mobile,care ar “stresa” mai putin serverele pentru a afisa informatii si ar oferi o metoda mai frumoasa de a vizualiza informatiile. In aceeasi idee pot fi facute aplicatii web care sa preia o parte din traficul mobil si pe langa eventuala imbunatatirei a accesului catre informatii, trebuie avut in vedere si faptul ca MEC-ul ar oferi o solutie eleganta de a te chinui sa afli ce note ai luat la BAC.

  Desigur ca eu am prezentat doar o idee, dar poate cineva de la MEC scoate capul din rapoarte si observa ca metodele actuale de afisare a rezultatelor sunt complet ineficiente pentru ca la ora scrierii acestui articol edu.ro este inaccesibil.