Iata primele estimari privind vanzarile de tablete iPad in Q2 2012

  Pe data de 24 iulie 2012 compania Apple va prezenta rezultatele financiare pentru Q2 2012(Q3 pentru ea), insa inaintea acelei date analistii americani, si nu numai, ofera diverse sestimari cu privire la numarul de produse pe care compania urmeaza sa le vanda. Cei de la Fortune au adunat estimarile catorva zeci de analsiti americani si ele incep de la 13 milioane de tablete si merg pana la aproape 25 de milioane, romanul Horace Dediu fiind cel mai curajos dintre toti. In imaginea de mai sus aveti, pentru Q3 2012, prezentate estimarile analistilor si observati ca in medie se estimeaza ca Apple ar urma sa vanda 18.6 milioane de tablete iPad in acest trimestru fiscal.

As usual the indies are more bullish than the pros, but the iPad gap is unusually wide this quarter. Among the professionals, the estimates range from low of 12.68 million iPads from Wedbush’s Scott Sutherland to a high of 18.5 million from Cowan’s Matthew Hoffman. The average estimate from this group is 15.07 million. The average among the independents is 19.88 million — 4.82 million (32%) higher than the pros and more than double the 9.25 million sold in the same quarter last year. The low estimate in this group was 17.7 million from Alexis Cabot, a American ex-pat living in Rome, and the high was the 24 million submitted by Asymco’s Horace Dediu.

  Cifra medie este dubla fata de cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut si ea este realizabila avand in vedere ca Apple lansat in ultimele luni iPad 3 in mai multe tari de pe glob si vanzarile au fost bune. In general vanzarile din Q2 2012(Q3 pentru Apple) au fost duble fata de cele ale trimestrului fiscal anterior si daca acest lucru se va mentine, atunci aproape 24 de milioane de tablete iPad ar fi fost deja vandute de Apple.

6 COMENTARII