iOS 6 beta – Cum il pot instala? Cum ii pot face update? Ce se intampla cand o versiune expira? De ce nu pot repune un backup?

22

  De cand a inceput iOS 6 am primit tot felul de intrebari legate de aceasta versiune a sistemului de operare si avand in vedere ca astazi ar putea fi lansat iOS 6 beta 3, cred ca ar fi ideal sa va raspund la o parte dintre ele. Pentru inceput va spun ca desi Apple a luat masuri pentru inchiderea unor website-uri care vindeau acces la iOS 6, voi puteti utiliza aceasta metoda pentru a instala iOS 6 pe iDevice-ul vostru, insa va spun de pe acum ca metoda nu functioneaza pentru toata lumea. Sa spunem ca ati reusit deja sa instalati iOS 6, ce se intampla cand apare o versiune noua? Ei bine, cand apare o noua versiune beta a iOS 6 mergeti in Settings>General>Software Update si urmati procesul de update OTA pentru a face actualizarea. Acest proces nu sterge datele sau aplicatiile din iDevice-urile voastre si nu va impune sa reactivati terminalul. OTA Update-ul este cea mai simpla metoda de a face update la iOS fara a folosi un calculator si fara a face un restore complet.

  Ajungand la ultima intrebare, unii dintre voi s-au intrebat ce se intampla cand o versiune beta a iOS expira. Raspunsul este simplu: iDevice-ul vostru se blocheaza complet si veti fi obligati sa ii faceti restore pentru a il utiliza din nou. Desigur ca efectuarea update-urilor la fiecare versiune beta a iOS va asigura de faptul ca nu veti ajunge in situatia de a ramane cu iDevice-ul blocat. Practic daca instalati o data iOS 6 puteti ramane cu el pana la lansarea versiunii oficiale, “sarind” din versiune beta in versiune beta fara nici cea mai mica problema.

  La final va avertizez ca backup-urile facute pe iOS 6 nu pot fi reinstalate in iOS 5.x daca va ganditi sa reveniti la o asemenea versiune a iOS. Puteti utiliza un backup al iOS 5.x dupa ce instalati iOS 6, insa procesul invers este imposibil, cei de la Apple obligand dezvoltatorii care trec la iOS 6 sa ramana permanent acolo. Acestea fiind spuse, sper sa utilizati iOS 6 cu placere.