Iata o posibila metoda prin care poti instala iOS 6 beta 1 pe iDevice-ul tau

  Tin sa mentionez de la bun inceput faptul ca nu am testat aceasta metoda si ca dupa instalarea iOS-ului s-ar putea sa nu va puteti activa terminalele. Partea buna este ca puteti face downgrade, deci pierdeti doar timp, insa daca aveti nevoie de unlock atunci nu faceti update la iOS 6 beta 1 pentru ca veti face si update de baseband si veti pierde unlock-ul. Acestea fiind spuse, iata ce trebuie sa faceti pentru a incerca o instalare si activare a iOS 6 beta 1 pe orice iDevice.

  • Descarcati iTunes 10.6.3 de pe site-ul Apple.
  • Deschideti iTunes, conectati iDevice-ul la calculator si tinand apasata tasta shift a tastaturii faceti click pe butonul Check for Update, cautati ipsw-ul iOS 6 beta 1, alegeti-l si procesul de instalare va incepe. Pe mac folositi tasta option.
  • Dupa instalare activati terminalul cu cartela operatorului de telefonie pe care e codat, sau cu orice cartela daca nu e codat.

  Asta e tot, revin si va spun ca nu am verificat metoda, faceti update pe propria raspundere.

  iOS 6 beta 1 poate fi descarcat din portalul dedicat dezvoltatorilor pe site-ul Apple si este compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 2;
  • iPad 3;
  • iPod Touch 4G.

Thanks to adrian c.

204 COMENTARII

  1. Si dupa mai pot face downgrade chiar daca apple blocheaza acest lucru ? Adica salvez acum ssh sau cum se cheama insa mai pot face downgrade?

  2. Si pe iPad cum facem?Eu mi l am pus si nu imi zicea ca serverele apple nu sunt disponibile pentru activare si sa incerc mai tarziu

  3. Fiecare beta are un deadline,si da dupa ce expira nu mai poti folosi telefonul,doar daca faci update la urmatorul beta si asa mai departe,numai ca partea proasta a lucrurilor e ca de obicei e cam instabil beta(oricare ar fi el)

  4. din ce am citit dupa ce iti pui un beta 1 dupa ce expira telefonul se blockeaza si trebuie sa iti faciupdate la beta 2 si tot asa sau downgrade la 5.1.1 , nu sunt 100% sigur

  5. Simplu si deosebit de repede.
    Am facut un backup inainte de a face updateul la ios6.
    Nu am stat lana el, i-am dat sa faca update (cu shift apasat evident) si in mai putin de 10m totul era ca inante (pe ios 5.1.1).
    Surprinzator !

  6. si eu am incercat sa il instalez dar imi spune ca deviceul nu e inregistrat la “Iphone Developer Program” stie cineva ce se poate face?

  7. trebuie sa ai pe el ios 5.1.1….cand faci update nu se sterge nimic…si nu mai treci prin meniul de activare…apesi shift+click si cauti ios 6…la mine a mers

  8. Eu am avut 5.1.1 si iam dat update dar mia dat cv eroare “6” si dupa aceea iam dat restore si a mers dar imi zice ca nu e inregistrat…

  9. @zaone am ipad 3 wifi+cell imi spui te rog ce ipsw pot instala sa nu imi afecteze cellular-u? am vazut la ipsw ca sunt de la verizon sau at&t, e bun at&t sau mi-l blocheaza?

  10. @zaone. Dar nu am acces la dev center. trebuie sa ai accont de developer ptr aia. sunt in USA acuma. La romani cu conturile de acolo le merge sa intre si sa descarce?

  11. La mine a mers iPhone 4 Neverlocked aveam 5.1.1 fara UDID ,fara jb SHIFT+update la iOS 6.0. Totul merge ok. Softul il gasiti pe google.

  12. Se pare ca unora le merge fara activare de UDID… Incerc si eu acum: iPhone 4 iOS 5.1.1 Codat pe Orange, sa vedem daca merge

  13. Se pare ca unora le merge fara activare de UDID… Incerc si eu acum: iPhone 4 iOS 5.1.1 Codat pe Orange, sa vedem daca merge

    Astept si eu parerea ta sunt in aceeasi situatie ca si tine

  14. Merge incredibil,superb,bravo idevice,multumesc zaone si ii multumesc lui Alexandru pentru ca a descoperit o metoda de a instala ios 6,multumesc anticipat!

  15. Dupa ce fac update la 6.0 nu imi mai merge wifi. am incercat sa sterg reteaua si s-o bag din nou dar tot nu merge… se conecteaza la wifi dar nu incarca niimica. Any help please?

  16. Pe noul iPad am reusit sa-l instalez dar la activare imi spune:

    iPad-ul dvs. nu a putut fi activat, deoarece serverul de activare este temportal indisponibil.

  17. Cum ati trecut peste activare ? ca la mine nu merge. si nu mai pot nici sa revin la 5.1.1 ca in itunes nu-mi arata decat eroarea cu activarea… Ce-i fac ?

  18. Si nu inteleg cum la unii trece de activare si la altii nu. Nu e problema sa raman la 5.1.1, dar vroiam sa-l incerc macar pt o zi.

  19. Salut ZAONE,
    adica terminalul poate fi activat si folosit cu ORICE cartela, chiar daca acesta e codat pe o alta retea, sa zicem AT&T?
    multumesc

  20. Puteți să reveniți la iOS 5.1.1 fără niciun fel de problemă. NU trebuie să ai salvat niciun SHSH. 5.1.1 este ultima versiune publică de iOS, deci veți putea oricând să reveniți la ea până când va fi lansat oficial iOS 6 la toamnă.

  21. Guys, plz help. Cum fac restore pe un iPhone4, odata ce am incercat sa pun iOS6 beta, ca nu mai am acces in iTunes la restore si nici redsn0w nu ma ajuta.

  22. la mine nu merge. i4 orange, imi zice ca nu e registrat 🙁
    any solution ???
    101. razvanrazy …..baga l in dfu mode in redsnow si apoi o sa mearga restor la 5.1.1 , asa am facut eu acum …

  23. Eu am facut update la ios6, la urma dupa ce s-a instalat mi-a zis ca nu pot sa ma inregistrez! Am conectat iphonul la itune si cu tasta shift apasat am ales ios5.1.1 ,fara probleme mi-a trecut iar la versiunea 5.1.1!

  24. 112. nike .. incearca tot cu versiunea aceasta .
    113. razvanrazy … la mine a mers i4…redsnow de mai sus, acum incerc sa vad daca merge 6.

  25. radu, da-mi plz add pe mess, acelasi id, sa-mi dai redsn0w de la tine. poate asta care-l am, e in vreun fel modificat. ca nu reusesc sub nici o forma…

  26. Never mind. Am reusit direct din iTunes sa revin la 5.1.1. Am intrat in DFU, am deschis iTunes si l-a recunoscut, dupa care am dat restore si acm am 5.1.1.

  27. deci ……. de mers merge bine..safari se incarca mult mai repede.. facebook integrat vad.. 2-3 wallpapere noi.. functia do not disturb car e e folositoare ..dar bateria se duce cu ochiul!

  28. Asa ca info. Am reusit sa fac sa mearga update-ul la ios 6, dar doar pe Windows. Pentru cei care au mac, recomand sa ruleze Windows din Virtual Machine…

  29. OFF: salutare, vreau sa ma ajutati cu ceva..

    am cumparat o piesa din itunes, si am sterso din library, si mi-a disparut si din purchased.
    ce sa fac ca sa-mi apara din nou la purchased?
    cica am citi ca, se downloadeaza automat si etc, dar inca nu mio aparut nimic.

    help!

  30. Se misca bine pe iPhone4. Cat de autonomie, nu te astepta la minuni. Daca vrei un raspuns mai clar, asteapta 1-2 zile sa-l poata folosi lumea.

  31. Am iOS 6 pe un iPad 2 si pot spune ca la prima vedere arata bine. Aplicatia Clock este foarte folositoare si poti fixa o alarma care sa aibe melodia ta preferata. Maps este mult mai ok decat versiunea precedenta. Functia Do Not Disturb chiar ma bucur ca s-au gandit sa o implementeze. Pot spune ca Safari se misca destul de rapid fata de iOS 5 si functia Facebook se merita ca au integrato. Bateria se descarca ca naiba !!! De la 75% la 66% instaland doar 4 aplicatii ( nu exagerez ). App Store-ul are lag cand fac scroll la listele cu aplicatii. iPad-ul se incalzeste foarte tare si nu glumesc.

    Eu am facut doar un mini test si va potbspune sa nu va aruncati cu capul inainte !!! Totusi inca se poate face Downgrade la 5.1.1

  32. Instalare perfecta pe un 3GS si un 4! Am ramas uimit sa vad ca activarea nu s-a mai facut la nici unul, luandu-si singur ultimul backup! In mod normal, backup-ul baga doar contacte, poze din camera roll, calendare, etc fara aplicatii, tones, muzica etc, ramanand ca acestea sa le instalezi tu singur. Se pare ca au evoluat cei de la Apple (sau ma gandesc ca asta s-a intamplat asta ca e un beta :-?).
    Fata de 5.1.1 ambele se misca mai fluent, precizez ca nu au cunoscut jailbreak deloc!

  33. Am instalat pe 3GS, defapt l-am updatat, toate mi-au ramas intacte, exceptie homescreen-ul. Fata de 5.1.1, se misca muuult mai fluid pe homescreen, nu mai este lag. Imi da impresia de rapid. Butonul de 3G nu este. Wifi merge. L-am instalat cu shift+click, atat. Pana acum e bine…

  34. Deci, dupa ce instalezi ios6 beta 1, pot reveni la 5.1.1 tot la fel cum am pus si ios6 ( shift+Check for Update) ?
    “Dupa instalare activati terminalul cu cartela operatorului de telefonie pe care e codat, sau cu orice cartela daca nu e codat.” Cum pot activa un iphone 4 cu cartela de orange…adica cum aflu codul?

  35. a mers perfect pe un iPhone 4S..toate par ok..camera se deschide un pic mai greu..appstore merge la featured,search si updates dar nu merge la categories si top 25…la safarii cand fullscreen mai ramane din cand in cand bara de sus..cam atat momentan..abia l-am pus..P.S. Maps nu mi se pare chiar atat de rau…

  36. Dupa 20 de min sa modificat in appstore si in loc de top 25 apare top charts iar in loc de categories apare genius care acum merg..

  37. Merge pe iphone 4 codat pe orange instalat dar, hartile nu m-au impresionat de loc, face figuri wireless-ul, se misca greu, la facetime mi s-a blocat etc, deci nu recomand inca instarea lui.

  38. Sunt foarte multumit de iOS 6,l-am incarcat complet la 11 seara,dimiteata la 7 era 100%,safari se misca foarte repede far semnalul e constant la doar 3 liniute,cand am 3G pornit,am 4 liniute,e un pic de lag la iTunes,iar unele jocuri,cum ar fi real racing 2 se misca Mai bine,Adica inainte pe iOS 5 si iPhone 4 se misca Mai sacadat,si cam atat,daca zaone e deacord am sa va dau un raport zilnic despre iOS 6.

  39. Deci am pus 5.1.1 si apoi am băgat 6 Beta merge fără probleme Safari vizibil mai rapid insa bateriia se scurge ca secundele am 3GS nu am cont de developer

  40. Baietii care intampina probleme la instalarea ios 6 pot sa bage idevice-ul in DFU direct in itunes si il recunoaste imediat. Faceti update nu restore daca vreti ios6. All credits to alexandru 😀 geniu in devenire.

  41. Eu am un device neverlock si am incercat modalitatea descrisa de tine mai sus si nu este posibila ! Incearca sa explici mai amanuntit ! Poate ai omis ceva !

  42. Pentru cei cu probleme la baterie. Din cate am dedus sunt mai multe versiuni de IPSW. Ceea ce am pus la mine si la alti utilizatori ai site-ului (care m-au contactat la IDul de la pagina 5 de comment-uri) a mers fara probleme. De aseara in Airplane mode + DND Mode, a scazut doar 1 procent! Contactati-ma si va pot ajuta cu un IPSW bun. Si ca sa lamurim: nu vreau nimic, doar sa va ajut. Nu vreau bani, cum m-a intrebat cineva ‘cat vrei sa imi pui si mie iOS 6’…. Om trai noi in Romania, dar nici chiar asa!

  43. Confirm ca aceasta metoda functioneaza.
    Am iPhone 4s codat Vodafone.

    1. Am dat restore din iTunes la 5.1.1 pentru ca aveam JB.
    2. Tot in iTunes tinand apasata tasta shift a tastaturii, se da click pe butonul Check for Update si se da calea catre ipsw-ul iOS 6 beta 1.
    3. Dupa instalare nu a fost nevoie de activare.
    4. Nu se pierde nimic din telefon.

  44. Functioneaza perfect pe iPhone 4, imi place…chiar daca are cateva buguri minore…

    Sunt suparat, ca am pierdut pozele, care le-am pus din iTunes, in rest sunt foarte incantat

  45. relly… nu pot sa dau link, dar am dat un ID de yahoo messenger in pagina 5. Este chiar atat de greu sa citesti toate paginile cu comentarii? Intr-adevar este mai simplu sa postezi…dar asa se ajunge la pagina cu nr 8….sute.

  46. Salut. O intrebare pentru cei cu iphone 4 care au ios 6. Aveti siri? Ca eu din cate am citit pe siteul apple zice ca nu are si siri.

  47. @FLO am un iphone 4 si vreau sa incerc ios6 beta 1. pe site-ul imzdl punct com care torent il aleg de acolo.? mentionez ca tel e blocat pe orange

  48. Am o intrebare..am inteles ca ios 6 instalat cu cont de developer expira prin iulie…nu stiu ce ineamna acest lucru..adica nu va ma functiona telefonul?va trebui sa revenim la ios 5.1.1? va expira si acest ios6 pe care l-am instalat fara cont de developer?Dupa cum stiti,daca revenim la 5.1.1 , nu vom putea face restore de la un back-up de ios6.Deci,pastram ios6, sau revenim acum la 5.1.1 sa nu riscam sa pierdem anumite informatii mai tarziu?

  49. Primele impresii cu ios6 sunt bune…sistemul se misca bine,si poate mi se intampla doar mie,dar pe 4s consumul de baterie este mai scazut in stand-by, si in aplicatiile native..in schimb,in aplicatiile third-party(viber,yahoo,accuweather,imdb,roradio,etc..) consumul pare mult mai mare fata de 5.1.1. Un motiv poate fi ca aceste aplicatii nu sunt inca optimizate ptr ios6.Alta problema imi apare in viber…Pe wi-fi se intrerupe apelul de voce(pe 3g merge ok) si mesajele vin in ordine inversa atunci cand primesti 3-4 mesaje unul dupa altul si cu lag destul de mare.Aplicatia maps nu face localizare atunci cand sunt pe Wi-fi..doar pe 3g..In concluzie merge bine,dar nu sunt multumit de wi-fi inca.

  50. Salut. Instalat fara nici o problema, dar am dat de-un bug f enervant. Am redirectionat apelurile inainte de restore+shift update, iar acum nu pot debifa redirectionarea apelurilor, primind o chestie de genul ‘momentan nu puteti face modificari’ Are careva idee? I-am dat un restart, la fel. Trebuie sa revin la 5.1.1 daca nu pot rezolva (4s, orange)

  51. @zaone, am si eu o intrebare, pentru iPad 3 WiFi + Cellular, care versiune e buna

    1. iPad 3 WiFi + Celluar (AT&T) iOS 6 Beta 1?
    2. iPad 3 WiFi + Cellular (Verizon) iOS 6 Beta 1?

  52. Am incercat sa instalez pe 3GS si acum sunt blocat cu we’re unable to complete your registration… in iTunes nu am decat optiunea eject… ce fac acum?:))