Apple este compania americana cu cei mai multi bani disponibili in conturi din afara SUA, o treime sunt generati doar de SUA

  In cazul in care ati uitat, va reamintesc faptul ca Apple are in momentul de fata o rezerva monetara de 112 miliarde de dolari sub forma de lichiditati si alte investitii. Din aceste 112 miliarde de dolari, 74 de miliarde sunt disponibil in afara SUA si restul de 38 de miliarde sunt disponibil in SUA. Facand o paranteza si comparand sumele veti realiza rapid ca SUA genereaza jumatate din profitul obtinut de catre Apple in afara tarii si asta spune foarte multe despre pietele de desfacere din intregul glob. Revenind la subiect, cei de la Moody’s sustin ca Apple este compania americana care are cei mai multi bani in conturi din afara tarii, ea ocupand primul loc intr-un top facut de celebra agentie financiara.

Among the top hoarders of cash, writes Lane, Apple‘s (AAPL) $74 billion in overseas cash tops the list, up from $64 billion in December and just $35 billion at the end of 2010. Lane refers to SEC filings and Moody’s estimates.Microsoft (MSFT) is second after Apple, with $50 billion overseas, Cisco Systems (CSCO) is third with $42.3 billion, Oracle (ORCL) is fourth with $25.1 billion, and Qualcomm (QCOM) is fifth with $16.5 billion. 

  Imediat dupa Apple se claseaza Microsoft care are 50 de miliarde de dolari in afara SUA, Cisco cu 42.3 miliarde de dolari, Oracle cu 25.1 miliarde de dolari si Qualcomm cu 16.5 miliarde de dolari. Apple ocupa aceasta pozitie de cativa ani de zile, rezerva sa monetara crescand cu 10 miliarde de dolari fata de anul trecut si probabil va creste cu mult mai mult anul acesta.