Google Nexus 7 si iPad 2/3 au magneti, ecranele lor pot fi inchise automat, Apple probabil pregateste procese noi(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wx30f6XV-Bk[/youtube]

  Acum mai bine de un an de zile Apple a prezentat iPad 2 si o husa SmartCover care permitea utilizatorilor sa blocheze tableta prin simpla apropierea a husei de o margine a tabletei. Totul se face cu ajutorul unor magneti amplasati atat in husa cat si in tableta, iar la acea data iPad 2 era singura tableta care avea o asemenea functionalitate. Desi oficial Google nu a anuntat acest lucru, se pare ca tableta Nexus 7 are un magnet in partea stanga jos a ecranului si ea poate fi blocata prin apropierea unui alt magnet de ecran, clipul video de mai sus prezentand functionalitatea.

  Cei de la Apple au brevetat sistemul de blocarea a tabletelor folosind magneti si vazand functionalitatea din tableta celor de la Google, “imi miroase” a proces, un proces pe care Apple are sanse extrem de mari sa il castige si sa blocheze rapid vanzarile noii tablete Google.

23 COMENTARII

  1. da, numai ca magnetii tabletei celor de la Google nu se regasesc in specificatiile oficiale si nici nu au functia asta declarata ca “feature”. Google nu livreaza o husa cu tableta, asa ca Apple nu are ce sa faca.
    Probabil Apple o sa fie nevoita sa dea in judecata 1001 producatori de huse aftermarket, care or sa profite de magnetul ala.

  2. Si nu inteleg, trebuie sa fie in specificatii? E mai rau ca au ascuns, dar lipsa specificarii acestei functionalitati nu scuteste Google e raspunderea civila.

  3. mai lasati-o moale cu brevetele Apple pe tehnologiile altora…incepe sa puta a penibil!
    ei ar trebui sa-si breveteze primul terminal fara probleme de retea…

  4. Atunci RIM ar trebui sa dea in judecata Apple, deoarece ei demuuuult aveau huse cu magneti, in care puneai telefonul si se bloca pe acelasi principiu!!!

  5. aproape toate lelefoane cu slide (nokia,samsung,sonyericson,bb…) au acel senzor magnetic care decupleaza displayul,nu e nimic patentat de apple.

  6. exact , primele telefoane smartphone care stingeau ecranul prin prezenta magnetului au fost blackberry . Apple nu a inventat roata , doar a facut-o mai buna !

  7. Ok, dar au aia brevete pentru ele? Ca daca nu au discutia e fix pix. Si tineti minte, aici e vorba de tablete, nu de telefoane mobile. Care tableta inainte de iPad 2 avea functia asta? Brevetele pentru telefoane mobile nu se aplica si pentru tablete, in situatia asta, decat daca descriu exact aceeasi functionalitate, in aceleasi proportii.

  8. Ei, atunci acum platesc, daca sunt de acord ca altii sa le fure munca. Ceea ce face Apple acum e normal intr-o piata in care chinezii si unii coreeni fura fara rusine proprietatea intelectuala a altora si o vand scotand extrem de multi bani. Daca e sa fie totul liber, atunci propun desfiintarea legilor care protejeaza filmele, muzica, etc, sa avem toti acces gratuit la tot, sa nu mai platim nimic. Sa fie totul in aceeasi gandire.

  9. uite asta nu se leaga,
    inteleg sa acuzi pe cineva ca este hot doar atunci cand tu esti 100% curat, dar din moment ce tu insati esti gasit vinovat de aceeasi fapta, esti in aceeasi oala cu cei pe care ii acuzi.
    C O R E C T ?
    Asa ca lasati-o mai moale cu clonarea, hotia si arienii 🙂
    cum e aia: hotii striga…hotii!

  10. care e diferenta, daca magnetii fac acelasi lucru ? stii si tu ca astea sunt doar balariile sistemului american de acordare a brevetelor.

  11. Zaone las-o mai moale… Brevetele de telefon nu au legătură cu cele de tabletă, asta e o aberație care o spui în apărarea celor de la Apple, ești fanatic. Poate cei de la Google nu spun de Nexux că e tabletă, o numesc revoluționar “blană”. Ce legătură mai au brevetele de tabletă cu cele de blană? :)).

  12. e foarte bine ca nu e inclus in specificatii. google o sa zik: “este magnetul de la difuzor, si se pare k aceasta functionare este una defectuoasa …”

  13. Nu cred ca Apple vor avea ce face in privinta magnetilor. Google nu au spus nimic de functionalitate “smart cover” la Nexus, magnetul e acolo dar nu indicat ca feature. Asus Transformer are functionalitatea asta de multa vreme, sunt si huse pentru el iar Apple nu au putut face absolut nimic in privinta asta.

  14. Nu ii inteleg pe cei de la apple de ce nu isi iau brevet si pe 9:41 nimeni sa nu mai foloseasca ora asta in reclame deja devine penibil spre taranism eu ii inteleg ca banul conteaza dar nici asa