iOS 6 – lipsa dovezilor care ar putea indica lansarea unor solutii de jailbreak pentru iPhone 4S, iPad 2 si iPad 3

  Inaintea lansarii oficiale a iOS 6, i0n1c, Pod2G si Chronic Dev Team au anuntat cu surle si trambite ca au pregatite cateva exploit-uri in baza carora vor face solutii de jailbreak pentru iOS 6. i0n1c s-a laudat ca imediat ce apare iOS 6 va publica o dovada a faptului ca iOS 6 poate fi exploatat, insa deocamdata nu avem nici macar o dovada a faptului ca iOS 6 poate fi jailbroken folosind un kernel exploit, sau orice alt exploit in afara celui pentru bootrom. Practic iPhone 4S, iPad 2 si iPad 3, iDevice-uri care au chip-uri A5, A5X nu pot fi jailbroken pe iOS 6 cu actuala versiune a redsn0w si entitatile mentionate anterior sunt singurele care mai pot dezvolta solutii de jailbreak.

  Dev Team nu poate fi luata in calcul deoarece acolo dezvoltarea solutiilor de jailbreak nu mai este o prioritate, echipa preferand sa actualizeze in mod constant redsn0w si sa ii mai implementeze cate o functie ce are in mare parte legatura cu iDevice-urile vechi. Nu ma intelegeti gresit, nu ma asteptam sa vad o solutie de jailbreak pentru iPhone 4S, iPad 2 si iPad 3 pana la lansarea versiunii oficiale a iOS 6, insa ma asteptam ca pana acum sa avem macar o dovada a faptului ca exista exploit-uri ce pot fi utilizate pe aceasta versiune a sistemului de operare.

  In momentul de fata sunt in proportie de 50% sigur ca vom avea o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 6 in prima luna dupa lansarea oficiala, insa totul depinde de entitatile mentionate anterior.