Prima Pagina Apple iPhone 5 poate fi precomandat in China daca ai 1200$ la dispozitie

iPhone 5 poate fi precomandat in China daca ai 1200$ la dispozitie

  Acum cateva zile v-am spus ca in China unii comercianti deja preiau precomenzi pentru terminalul iPhone 5 care urmeaza sa fie lansat de catre Apple in toamna acestui an. Atunci nu aveam prea multe informatii despre oferta, insa intre timp cei de la Reuters au preluat subiectul, au mers in China si au aflat ca website-ul Taobao preia precomenzi pentru iPhone 5, vanzatorii cerand sume cuprinse intre 160 si 1200$ pentru o precomanda. Deocamdata se pare ca exista cateva zeci de persoane interesate sa cumpere noul dispozitiv, deci vanzatorii pot strange fara probleme cateva zeci de mii de dolari pana la lansarea oficiala din toamna.

Apple Inc’s next-generation iPhone has not even been released yet, but opportunistic sellers on China’s largest e-commerce platform, Taobao, are already accepting pre-orders, complete with mock-up pictures and purported technical specifications. Sellers on Taobao, a unit of Alibaba Group, are accepting orders for the iPhone 5, in some cases asking for a deposit of 1,000 yuan ($160) for the new phone. One seller, “Dahai99888”, who started accepting pre-orders this week, is asking for full payment upfront, at a cool 6,999 yuan ($1,100).

  In ceea ce priveste modalitatea de aducere a iPhone-urilor in China, vanzatorii spun ca unitatile urmeaza sa fie cumparate din SUA si Hong Kong la lansarea oficiala si apoi urmeaza sa fie aduse in China, tara in care Apple lanseaza produsele noi la cateva luni dupa lansarea internationala. Ideea chinezilor este buna avand in vedere ca acolo iPhone 5 va ajunge oficial mai greu, insa in Europa sau chiar in Romania asemenea idei sunt inutile, avand in vedere ca anul trecut iPhone 4S a ajuns la doar o luna de la lansarea oficiala, iar iPad 3 a fost lansata in Romania la numai 2 saptamani dupa lansarea oficiala.

Demand is high, yesterday someone just bought two phones. Altogether we have about two dozen orders. It’s not so easy to bring the phones from overseas, there’s a limit to how many you can carry in … If we could bring in a few thousand that will be great!

 • Wlgfe

  La ei vin intarziate, dar au siri galbejitii

 • KFF

  Fac precomenzi , prietenii lor din Hong-Kong le cumpara , se urca in metrou , in 10 minute sunt la gara , iau trenul , in 45 de minute sunt in China , cum ies din vama de la Luohu e in shopping center-ul din incinta cu un oficiu postal la etajul 1 de unde pot trimite iPhonurile in toata China .

  Pot face chestia asta de cateva ori pe zi : o ora spre China , o ora inapoi , daca o fac de 3 ori pe zi ies cu ceva profit cãrãusii .

 • Alexander

  Daca e teapa sigur sunt ceva romani in spatele afacerii

 • Pingback: iPhone 5 "disponibil" pentru doar 8600$ in China | iDevice.ro()

 • alexanderrz

  Alexander, cam ce stii tu despre chinezi si romani? eu iti pot spune, dupa 1 an in China, ca nu am intalnit in viata mea “tepari” mai mari ca chinezii! Toata viata lor se bazeaza pe asa ceva, tepe si deceptie……asa ca pe viitor citeste, exploreaza, viziteaza si apoi vorbeste de tepe….

  Cat despre noul terminal, cu siguranta ca cifrele publicate mai sus sunt cam ireale…de ce? cu siguranta sunt mii de chinezi care au precomandat noul telefon….iphone este un simbol pentru ei, dupa casa si masina iphone este urmatorul lucru cu care se pot da ei mari(make good face and dont loose face…cum zic ei aici, statutul in societate este cel mai important)
  Concluzia= cu siguranta precomenzille facute pe http://www.taobao.com vor fi in numar mare!!

  P.S eu cumpar cam orice de pe taobao, sunt si multi tepari dar sunt si mai multi care ofera produsele de calitate, cumperi si primesti exact ce ai vrut…

 • Pingback: Ai fi dispus sa cumperi un iDevice fara sa stii cum arata? | iDevice.ro()