Prima Pagina 3G AT&T taxeaza apelurile FaceTime prin 3G, operatorii romani ar putea lua aceeasi...

AT&T taxeaza apelurile FaceTime prin 3G, operatorii romani ar putea lua aceeasi decizie

  La WWDC 2012 Apple a anuntat ca noul sau iOS 6 va permite utilizatorilor sa efectueze apeluri FaceTime prin retele 3G, insa asta ati fi aflat si de la iDevice.ro cu cateva luni inainte. Aceasta noua optiune ne permite sa folosim o conexiune mobila de date pentru a face apelurile FaceTime, insa in SUA operatorul AT&T deja isi anunta clientii ca ii va taxa pentru utilizarea optiunii. AT&T este unul dintre cei mai importanti parteneri ai Apple si daca el incepe sa taxeze utilizatorii pentru aceasta optiune, atunci ne putem astepta ca alti operatori sa ia aceeasi decizie.

  Deocamdata Orange Romania nu afiseaza vreun mesaj asemanator si nu cred ca vreun alt operator face acest lucru, insa de indata ce iOS 6 va fi disponibil public ne putem astepta la cateva schimbari. Sper ca operatorii nostri sa nu o ia pe urmele celor de la AT&T, insa Personal HotSpot a fost disponibil numai contra cost la Orange si Vodafone, deci orice este posibil.

 • Mihai

  La orange, hotspot e moca.

 • La toti e gratuit.

 • Alex R

  Sa stii ca la vodafone, optiunea de tethering este gratuita 🙂 in mod normal costa vreo 5 euro, dar se adauga si reducere.

 • Vorbeam singur in comentariul de mai sus, nu?

 • xs

  Vorbeai singur zaone . Uite ce ai scris in articol ” insa Personal HotSpot a fost disponibil numai contra cost la Orange si Vodafone, deci orice este posibil.”
  Apropo daca scrii b.a.g.a./t.i nu ma lasa sa postez comentariu. Bravo.. super sistem 🙂

 • Cosmin

  E mai usor sa nu citesti… :))

  Ontopic: In State clientul e tras in piept de operatori in ultimul hal. Vrei optiune de internet? $15 pentru 200-300 de mb in functie de operator. Vrei mai mult? $25 pentru 2-3 GB. Vrei sa poti folosi internetul si pe alt device prin hotspot? Mai pune inca $20. Si putem sa ducem discutia pe orice palier SMS, voce… La SMS esti taxat cu $0.2 pentru fiecare mesaj trimis sau receptionat. Singura “scapare” e sa iti iei optiunea pentru mesaje. Zic optiunea pentru ca toti ofera o singura optiune: mesaje nelimitat pentru vreo $15-$20.

 • @xs: A zis bine cosmin si completez, e mai simplu sa trollezi.

 • Ar fi o mare porcarie sa taxeze,pe langa ca prin 3g facetime-ul consuma foarte mult net mai au de gand sa ia si bani.sad

 • Andrey

  Stati linistiti cand apare optiunea de Jailbreak Untethered o sa fie vreun dezvoltator de tweak-uri care sa “pacaleasca” reteaua de telefonie.Cum a fost si la iOS 5 daca va aduceti bine aminte cand NU puteai sa faci apel Face Time prin 3G dar uite ca a aparut un miiic tweak care iti permite.

 • Leo

  E putin abuziva decizia americanilor.

 • Manuel

  La Orange,personal hot spot e GRATIS!