Tutorial: Jailbreak iOS 6 beta 3 + instalare Cydia pe iPhone si iPod Touch folosind redsn0w 0.9.13 dev 3(Windows, Mac)

  In cursul noptii trecute Apple a lansat iOS 6 beta 3 pentru posesorii de iDevice-uri, iar in aceasta dimineata Dev Team a lansat redsn0w 0.9.13 dev 3 care face jailbreak acestei noi versiuni a iOS. Noua versiune a redsn0w nu aduce compatibilitate cu noi iDevice-uri si nu aduce vreo alta noutate in afara compatibilitatii cu iOS 6 beta 3, deci nu va faceti mari sperante de la el. redsn0w nu instaleaza nici Cydia pe iDevice-ul vostru, insa in acest articol va voi invata cum puteti instala aceasta aplicatie, dar va avertizez ca multe tweak-uri si aplicatii nu sunt compatibile cu aceasta versiune a iOS.

  Daca aveti nevoie de unlock, va atentionez ca ultrasn0w nu functioneaz pe iOS 6 beta 3 si desi pentru unii cartelele Gevey decodeaza baseband-urile vechi, este recomandabil sa ramaneti la versiunea de iOS pe care o aveti. Daca faceti update la iOS 6 beta 3 fara un custom ipsw si faceti update de baseband, atunci un restore la iOS 5.1.1 va readuce baseband-ul la valoarea acelei versiuni a iOS, dar nu il modifica la o valoare mai mica.

  redsn0w 0.9.13 dev 3 face tethered jailbreak numai pe :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPod Touch 4G.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.13 dev 3 de aici.

Descarcati iOS 6 beta 3 pentru iDevice-ul vostru din portalul dedicat dezvoltatorilor pe website-ul Apple sau cereti unui dezvoltator sa vi-l ofere.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe Mac/Windows redsn0w 0.9.13 dev 3), apasati butonul Extras, apoi Select IPSW si selectati ipsw-ul iOS 6 beta 3 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Dupa selectarea corecta a ipsw-ului apasati butonul Back pentru a reveni la meniul principal.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak, install SSH si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si putea utiliza iOS-ul.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, adica primul. Daca ati inchis redsn0w atunci reluati a doua parte a pasului 2 pentru a selecta ipsw-ul pentru iOS 6 beta 3.

Pasul 8

Dupa selectarea ipsw-ului apasati butonul Just Boot din meniul Extras iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la aplicatiile din iOS 6 beta 3 si trebuie sa intalati Cydia. In momentul de fata exista sanse extrem de mari ca Cydia sa nu functioenze pe iOS 6 beta 3 si va recomand sa nu urmati aceasta parte a tutorialului.

1. Conectati-va la o retea Wi-Fi(inclusiv iPhone-ul) si folosind WinSCP, sau alt program asemanator, conectati-va la iDevice-ul vostru.

2. Introduceti parola alpine pentru a va loga in sistem. Daca aveti deja jailbreak facut si parola schimbata, atunci ar fi bine sa introduceti parola noua.

3. De indata ce sunteti logati rulati comanda de mai jos.

wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://wyndrepo.googlecode.com/files/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh

Dupa rularea comenzii si executarea ei iDevice-ul ar trebui sa se reseteze si Cydia ar trebui sa fie disponibila. Aplicatia o veti putea utiliza, insa s-ar putea sa nu functioneze corect si multe dintre pachetele disponibile in ea sigur nu vor functiona corespunzator.