Apple breveteaza scrollbar-ul din iOS, are la indemana o arma foarte puternica in razboiul brevetelor de inventie

  Dupa brevetul referitor la interfata iOS-ului iata ca astazi companiei Apple i-a fost inregistrat un brevet de inventie foarte important care de aceasta data priveste tehnologia din spatele barei de scroll pe care o vedem in browserul Safari si orice alte aplicatii care deschid pagini web in iOS. Brevetul descrie tehnologia in baza careia functioneaza bara si accentul este pus pe sistemul care ascunde bara atunci cand utilizatorul nu atinge ecranul. Multumita acestei tehnologii elemente de pe ecran nu sunt ascunse atunci cand nu utilizam acea bara si Apple a brevetat practic un sistem utilizat in aproape orice terminal mobil.

As portable electronic devices become more compact, and the number of functions performed by a given device increase, it has become a significant challenge to design a user interface that allows users to easily interact with a multifunction device. This challenge is particular significant for handheld portable devices, which have much smaller screens than desktop or laptop computers.

  Nu stiu daca in momentul de fata exista vreun terminal mobil care sa aiba implementat un sistem diferit de afisare a acelei bare de scroll pe propriul ecran si aici vorbim despre o arma foarte puternica pentru Apple. In baza unui asemenea brevet de inventie compania poate scoate din vanzare terminalele oricarei alte companii concurente daca o instanta incuviinteaza acest lucru. Avand in vedere ca Apple a scos din vanzare terminale concurente pentru lucruri asemanatoare, exista sanse mari ca acelasi lucru sa fie facut in baza acestui brevet si va fi interesant de vazut cum il va utiliza Apple.