Companiei Apple ii este brevetata interfata iOS-ului, producatorii de terminale Android ar putea avea o mare problema

  La 5 ani de zile de la lansarea iPhone-ului si a iOS 1, Apple are in sfarsit un brevet de inventie pentru interfata care a schimbat practic felul in care privim telefoanele mobile. Multe smartphone-uri ale anului 2007 aveau o interfata similara, insa ceea ce a facut Apple a inspirat multe alte companii. Pentru ca Apple breveteaza aproape orice, imaginile de mai sus descriu interfata iOS-ului care este acum brevetata de catre compania Apple si acest nou brevet de inventie ar putea reprezenta o problema majora pentru producatorii de terminale Android.

  Brevetul acesta de inventie acopera o gama foarte larga de interfate grafice si daca va uitati putin la el realizati rapid ca majoritatea sistemelor de operare pentru terminale mobile au elementele aranjate similar pe ecran. Acum Apple va folosi cu siguranta acest brevet pentru a ataca producatorii de terminale Android si nu numai, insa ramane de vazut cat succes va avea.

A method, comprising: at a portable multifunction device with a touch screen display: displaying a portion of an electronic document on the touch screen display, wherein the displayed portion of the electronic document has a vertical position in the electronic document; displaying a vertical bar on top of the displayed portion of the electronic document, the vertical bar displayed proximate to a vertical edge of the displayed portion of the electronic document, wherein: the vertical bar has a vertical position on top of the displayed portion of the electronic document that corresponds to the vertical position in the electronic document of the displayed portion of the electronic document; and the vertical bar is not a scroll bar; detecting a movement of an object in a direction on the displayed portion of the electronic document; in response to detecting the movement: scrolling the electronic document displayed on the touch screen display in the direction of movement of the object so that a new portion of the electronic document is displayed, moving the vertical bar to a new vertical position such that the new vertical position corresponds to the vertical position in the electronic document of the displayed new portion of the electronic document, and maintaining the vertical bar proximate to the vertical edge of the displayed portion of the electronic document; and in response to a predetermined condition being met, ceasing to display the vertical bar while continuing to display the displayed portion of the electronic document, wherein the displayed portion of the electronic document has a vertical extent that is less than a vertical extent of the electronic document.

19 COMENTARII

  1. In sfârșit ca adevărat supunea Steve Jobs ca Androidul e furat după iOS poate îi arde un pic pe astia de la Google si cu Androidul lor

  2. Intr-un fel, asta chiar mi se pare de bun simt….pe langa multe alte balarii pe subiectul asta, aici au dreptate. Au fost primii care au gandit astfel interactiunea cu un ecran, mi se pare normal sa li se recunoasca asta.

  3. numai victor ponta sa fie acuzat de plagiat?!mai fura si cei de la goagal prin androidul lor de 3 parale tot ce se poate ca si samsung de altfel.

  4. Nu e ceva nou pentru mine,inca din 1984 cand a aparut primul Macintosh cei de la microsoft au copiat tot de la Apple,asta face si acum android sau google iar peste cativa ani o sa fie peste Apple deoarece vor reusi sa se foloseasca de inventiile lor si sa profite de pe urma lor mai bine la fel cum fac acum,pacalind oamenii cu telefoane quad core si memorie de 2 gb.

  5. Fratilor … in 2007 APPLE , sau , Steve Jobs …. a REVOLUTIONAT telefonul … de atunci tot ce a aparut a semanat cu iPhone … cine spune ca nu-i adevarat il scuip in ochi pentru ca minte (scuzati-mi expresia) !!!
    Tot conceptul , atat al iOS -ului cat si al iPhone -ului , este deosebit … este facut sa dea un aspect placut si sa mearga perfect , pe cand la Android nu vezi asta !!! Ca sa spui ca ANDROI este peste APPLE , mi se pare cea mai mare prostie atata timp cand APPLE a adus cena nou si al sau !!!

  6. Tare mi-ar placea sa ii oblige sa schimbe total Android OS, Microsoft e de apreciat pentru ca ei chiar daca se chinuie sa fure o cota din piata mobila, ei au venit cu ceva nou.

  7. Concurenta (buna sau proasta) este necesara pentru ca este in beneficiul nostru, al utilizatorilor. Daca dispar toti si ramane Apple sa faca telefoane sigur nu va fi bine.

    @Doru – jumatate din Europa e pe Android deci ai cam mult de scuipat :))

  8. Foarte de acord cu Lucian, am si un wp7.5, si, desi e clar de la o posta ca mai e multa treaba de facut (e intre iOS 1 si 2 dupa mine), intentia, ideea, si mai ales implementarea sunt imaculate si demne de absolut tot respectul … Nu seamana la nimic, deloc, cu orice altceva de pe piata – jos palaria !!!

  9. Pai da-o-ncolo:))unde se acorda aceste brevete de inventie? E clar daca e in America. Ce mai urmeaza sa breveteze? mufa jack? :)) detin ip4,dar lucrurile astea sunt exagerate(tampenii specifice americanilor). Indiferent cat copiaza androidul,o sa se vada intotdeauna diferenta,de unde si cine a copiat

  10. Oare s-a brevetat omleta din patru oua? Sau masina cu usi care se deschid in exterior? Dar cureaua din piele cu gauri rotunde? Sau… Merita incercat, nu se stie cum ajungeti milionari peste noapte.

  11. Si Windows Mobile si Palm Os aveau aceeasi interfata touch, cu icoane, mult inaintea iOS.
    Singura diferenta este slide-ul ecranelor.

  12. Nici nu stiu de ce m-ar mira.. la urma urmei samsung a fost in proces cu apple pentru ca galaxy s1avea o forma dreptunghiulara cu laturile usor rotunjite….Dar trebuie sa isi castige si guvernul american banii din ceva asa ca nu o sa supere marul.

  13. Apreciez produsele apple atat ca hardware cat si ca os. Intr-adevar au revolutionat industria telefoanelor mobile, dar e prea mult sa zici ca totul in ceea ce priveste os-ul si grafica lui li se cuvine de acum si pana in veci.
    Androidul este un sistem care copiaza elemente grafice dar este totusi diferit si in destule privinte superior ios-ului.Desigur la randul lui Ios -ul are avantajele lui incontestabile. Cred ca este o chestie de gusturi si utilizare.
    Concluzia mea este ca totusi competia este benefica, si desi cei de la apple au fost primi cand au descoperit ceva, pentru a fi in continuare in top trebuie mai departe sa inoveze constant, nu sa obtina certificate si brevete pentru lucruri totusi generale, gen un aranjament grafic sau forma colturilor unui aparat gsm. E absurd din punctul meu de vedere.

  14. @Dorule bravo tata esti numarul 1,esti boss de boss cum scuipi tu pe toata lumea in ochi cum apple este de clasa mondiala si ceilalti niste jegguri de 2 lei,bravo pretenas…
    Se vede ca pana mai ieri ai avut mitsubishi trium si ieri ai descoperit si tu iphoneul,te cred ca te-a cucerit.
    Cum ne spui tu ca apple a revolutionat,a reinventat si reimaginat tot ce exista pe lume asta,pfoai de capul meu,mai dar o intrebare am si eu pentru tine si pentru alti inteligenti ca tine,cunosti de undeva aceasta interfata???
    http://i46.tinypic.com/15qptur.jpg

    sau telefonul neonode aparut in 2003 care arata uite fix asa
    http://i48.tinypic.com/112hcp5.jpg

    Eu recunosc meritul apple dar deja este prea mult,sunt extraordinari de infatuosi si de hoti,au furat cat au putut de la toti si acum vor sa breveteze munca altora,pai cum mai nene sa vii tu cu balariile astea si sa afirmi ca tu le-ai inventat cand lumea folosea aceste interfete cu ani buni inainte ca apple sa viseze ca ei vreodata or sa construiasca telefoane….
    Doar in america putea sa li se aprobe asemenea brevete si tot doar acolo or sa aibe de castigat in procese,deoarece america full of shit sunt buricul pamantului si chiar daca ei te fura pe tine tu trebuie sa lasi capul in jos,rusine….

  15. Cititi omeni buni biografia lui Jobs si vedeți ce zice omu: “good artist copy, great artists steal”. Vedeți ce scrie de Jobs si de ce a furat de la Xerox. La fel si de unde s-a inspirat pentru mouse, display samd.