Prima Pagina aplicatii Iata cum poti instala pe Windows Mission Controlul din OS X

Iata cum poti instala pe Windows Mission Controlul din OS X

  In OS X Lion Apple a implementat Mission Control, un sistem care ne permite sa vizualizam intr-un singur ecran toate aplicatiile deschise in background-ul sistemului de operare. In imaginea de mai sus aveti o demonstratie a modului in care functioneaza acest sistem, dar demonstratia este facuta pe Windows si nu pe OS X-ul celor de la Apple. Cu ajutorul unui pogram pentru Windows puteti implementa exact aceeasi functionalitate, in acelasi mod placut, pe PC-ul vostru si totul fara a renunta la ceva.

  Programul va permite sa vizualizati preview-uri ale aplicatiilor cu un singur click, va permite sa minimizati ferestre folosind combinatia de taste Ctrl + Enter si va ofera acces la o serie intrega de comenzi disponibile prin combinatii de taste. Desigur ca programul este disponibil intr-o versiune beta in momentul de fata si nu functioneaza 100% corect, insa dezvoltatorul sau lucreaza la el, il va imbuntati si pana una alta il puteti descarca gratuit de aici.

 • minimally

  Scz de off topic. Cum pot instala pe un laptop cu windows, os x ? Un tutorial bun sau cva daca a-ti putea sa imi recomandati. Am inteles ca se poate virtual si prin instalare…help

 • danny

  Nu inteleg prea bine la ce se refera Mission Control, doar dintr-o singura fotografie. Adica pe un sigur ecran vad toate programele deschise, eu asta inteleg. Si daca este asa nu inteleg noutatea, de la win 95 se poate face asta nativ in orice windows fara nici un program suplimentar. De fapt de aici ii vine si numele sistemului de operare (windows=ferestre), adica ai mai multe programe care ruleaza simultan (multitasking), fiecare in fereastra lui, care poate fi minimizata in taskbar sau maximizata. Odata cu win7 au fost implementate si mai multe optiuni privind rularea acestor fereste.

 • Hybrid

  @Danny E ceva total diferit fata de Windows mission control,dacă ai un safari full screen de exemplu apesi un buton si îți apar toate programele deschise.

 • Blitzkrieg

  @minimally te astept pe messenger : blitzkrieg.metallica

 • marcel

  si eu posesor de pc windows nu prea inteleg rolul Mission Control la windows le vezi tot timpul in taskbar si cu combinatia de taste alt + tab poti schimba intre ele , dar probabil imi scapa ceva si ma lamuriti

 • omuldinoglinda

  Ideea e ca MC e util cand ai un numar mare de ferestre deschise, sa zicem ca lucrezi la un articol si ai multe surse, multe poze si ca sa nu stai sa dai Alt+Tab MC ti le redimensioneaza in asa fel incat sa incapa toate chiar daca tu folosesti toate ferestrele full screen (maximize in cazul Windows).
  Nu e o revolutie, dar cand te obisnuiesti sa folosesti MC lucrezi mai repede si mai simplu.

 • Julien

  pe Windows Vista sau 7, apasati butonul start + tab
  e acelasi rahat, cu ferestrele puse in alta ordine

 • @Minimally depinde de ce procesor, cauta pe goagal 🙂 “install lion x86”

 • chatagra

  @julien … nu e chiar acelasi lucru dar da functia e similara cu cea din windows 7 .La mac mai ai si avantajul de a avea desktopuri multiple pe care le poti accesa din mission control astfel poti muta ferestrele deschise intre desktop-uri 🙂
  Pentru a instala osx pe un pc iti trebuie :
  A : o maisna virtuala (program de genul wmware)
  B : un calculator care sa contina piese compatibile cu osx
  C : o distributie de osx in format iso care sa poata fi scrisa de pe windows
  D : ceva cunostine in domeniul functionarii osx sau a sistemelor unix ( sau o documentare temeinica pe net in prealabil )

 • eu

  Cei care aveti windows 7, apasati butonul windows + Tab si este acelasi lucru sau Alt + Tab (o varianta mai rapida).

 • Rosu Remus

  Si eu as fi curios sa vad daca pot instala Mac OS X pe PC.Scuze de off topic.

 • Alin Cristian

  Nu inteleg de ce toti se dau zei ca au win 7 si ce aceeasi chestie. Cand o sa ai functia in fata atunci o sa vezi diferenta ! Cu Mission Control imi fac treaba cu pana la 30% mai repede.

 • djcata

  pe os x e foarte util MC , pe windows e interesant dar nu neaparat necesar

 • Robert-han

  @ chatagra este foarte simplu. eu am instalat Lion pe un i3
  System Software Overview:

  Processor 3.07 GHz Intel Core i3
  Memory 4 GB 1333 MHz DDR3
  Graphics GeForce 9500 GT 1024 MB
  Software Mac OS X Lion 10.7.4 (11E53)

  System Version: Mac OS X 10.7.4 (11E53)
  Kernel Version: Darwin 11.4.0
  Boot Volume: Lion
  Boot Mode: Normal
  Computer Name: robert’s Mac Pro
  User Name: robert (robert)
  Secure Virtual Memory: Enabled
  64-bit Kernel and Extensions: Yes

  Apple Cinema Display:
  Resolution: 1680 x 1050
  Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
  Main Display: Yes
  Mirror: Off
  Online: Yes

  Asta spuneam mai sus, depinde de procesor si de MB, placa video, sunet, network.
  P.S. functioneaza putin mai bine de cat IMac-ul 2011 de la servici 🙂

 • Robert-han

  MC este beton, la servici am snow leopard am 4 desktop-uri si ma plimb de pe unu pe altul adica am 4 ferestre, MC este mai interesant, poti sa pui un program sau mai multe in full screen in fereastra separata.