Prima Pagina Apple iPhone 5, portul conector de 19 pini si beneficiul utilizatorilor

iPhone 5, portul conector de 19 pini si beneficiul utilizatorilor

  Ieri cei de la Reuters au confirmat faptul ca noul terminal iPhone 5 va avea un port conector de 19 pini, lucru pe care il stiam deja de cateva saptamani de zile. Inca de atunci multa lume s-a “suparat” pe Apple din cauza aceste schimbari considerand ca implementarea ei nu este necesara si ar genera costuri suplimentare pentru toti cei care si-au achizitionat accesorii pentru iDevice-uri. Am aflat intre timp ca Apple va lansa si un adaptor care va face o parte din accesorii compatibile cu noul port conector al iPhone 5, insa desigur ca multa lume va ramane la fel de suparata pentru ca toate carcasele cu baterie externa vor deveni inutilizabile, chiar si cu acest adaptor.

  Ei bine, “supararea” aceasta nu isi are rostul deoarece vedem in sfarsit o evolutie in bine a iDevice-urilor, Apple renuntand la standardul propriu privind portul conector si implementand unul nou, sigur mai bun. Implementarea acestui noi port in toate iDevice-urile va genera o schimbare a design-ului, probabil va subtia terminalele, poate va permite folosirea altor accesorii si probabil ne va aduce alte beneficii pe care Apple le va detalia in toamna. Practic vorbim despre o schimbare necesara, o evolutie normala, evolutie pe care Apple a facut-o la Mac-uri cand a renuntat la Floppy Disk sau unitatile optice.

  Pentru Apple o asemenea evolutie este logica si necesara, pentru noi ea este enervanta, insa in final beneficiile ne vor face sa uitam ca trecem printr-o schimbare importanta si o vom imbratisa. Fiecare producator de pe piata face schimbari de genul acesta si ele nu sunt gandite in ideea de a pacali consumatorii, ci in ideea de a imbunatati produsele, iar Apple face foarte rar asemenea modificari importante la iDevice-urile sale.

 • gabriel

  Si mai ales ca ne va muta ( cel mai probabil) jack-ul jos…. Asa m-as bucura 🙂

 • Toma

  @Gabriel: si crezi ca nu puteau si daca era port microsub ? …

 • Marius-George T.

  Deci pana la urma carcasa aparuta pe internet va fii cea buna, bine probabil cu modificari majore de design dar mufa incarcare si casti acolo vor ramane.

  Ramane de vazut pana la urma ce vor scoate!

 • eu

  Mai bine il faceau microUSB.

 • Liviu

  Adevarul e ca portul vechi de la apple are o groaza de sarme nefolosite vreodată de majoritatea utilizatorilor Asa ca in mini USB era Mai bun

 • Anonymous

  @ toma.. Chiar sunt curios…. Unde? Daca intentia e alungire si nu latire :-??

 • Pingback: Top 10: Cele mai importante stiri ale saptamanii pe iDevice.ro - 23.07.2012 - 29.07.2012 | iDevice.ro()