Prima Pagina Apple Iata cum poti face un USB disk bootabil pentru OS X Mountain...

Iata cum poti face un USB disk bootabil pentru OS X Mountain Lion

  OS X Mountain Lion este disponibil de cateva ore in Mac App Store si probabil unii dintre voi isi doresc sa il instaleze, dar sa si aiba un stick bootabil cu noua versiune a sistemului de operare. Pentru a face un asemenea stick bootabil exista doua metode, una prin aplicatia Disk Utility si una mai simpla cu ajutorul aplicatiei Lion Disk Maker despre care am vorbit acum cateva zile. Eu voi vorbi despre versiunea simpla care nu necesita prea multa bataie de cap si este accesibila chiar si celor care nu au cunostinte medii de utilizare a OS X.

 1. Descarcati Lion Disk Maker de aiciDescarcati OS X Mountain Lion de aici. Chiar daca ati descarcat deja OS X Mountain Lion, trebuie sa redescarcati aplicatia de instalare deoarece in urma instalarii ea este automat stearsa.
 2. Deschideti Lion Disk Maker si aplicatia ar trebui sa gaseasca automat kitul de instalare a OS X Mountain Lion. Daca totusi nu il gaseste, atunci folositi optiunea Browse pentru a naviga catre folderul Applications sau catre folderul in care ati mutat kitul.
 3. Apasati butonul Create Boot Disk, introduceti un stick USB de macar 8 GB, alegeti-l din noul meniu si asteptati ca stick-ul sa fie facut.

Procesul poate dura pana la 20 de minute in functie de Mac si dupa ce este terminat puteti folosi stick-ul pentru a instala OS X Mountain Lion.

 

 • mihai

  merge instalat pe un pc ?

 • In modul asta, nu.

 • Andrei.

  Am inteles ca ar exista o metoda sa instalezi mac osx pe un pc normal dar nelamurirea mea este urmatoarea: exista drivere video si sunet pe care sa le instalez ??

 • taiga

  dar in care mod zaone

 • Iti trebuie niste programe care sa iti faca un stick bootabil dar cu hackintosh.

 • mmuntean

  cum bootez de pe stick? de pe CD stiu ca tineam apasat D, dar pt stick?

 • Apesi tasta option a tastaturii cand apare ecranul alb la pornirea Mac-ului.

 • MarioXXL

  odata ce ai imaginea .dmg nu trebuie masterizat.Eu am descarcat de pe torent si l-am instalat linistit

 • Felix

  Pt. toti ce isi doresc din al lor PC un Mac sa faca, mergeti la adresa data:

  http://www.tonymacx86.com/61-unibeast-1-5-install-os-x-mountain-lion-any-supported-intel-based-pc.html

  Pe mine m-a ajutat ca dupa f.f. mult timp sa pot avea Mac Lion pe al meu i7 (first gen. sic 😉 )
  ZaOne, sper sa accepti link-ul!