Apple achizitioneaza compania AuthenTec specializata pe securitate mobila

  Compania Apple a cheltuit recent 356 de milioane de dolari pentru a achizitiona AutenTec, o companie specializata pe securitatea mobila si nu numai. AuthenTec este o companie de 230 de angajati care detine peste 200 de brevete de inventie pentru tehnologii ce descriu senzori activati de amprente, scannere de amprente, solutii de securitate mobila si multe altele. Compania produce si software de securitate, iar aplicatia HBO Go este doar una dintre cele securizate folosind sistemele AuthenTec, deci Apple a ales foarte bine pentru aceasta achizitie.

On July 26, 2012, AuthenTec, entered into an Agreement and Plan of Merger with Apple, and Bryce Acquisition Corporation, a Delaware corporation and a wholly owned subsidiary of Parent, providing for the merger of Merger Sub into the Company, with the Company surviving the Merger as a wholly owned subsidiary of Parent. The Merger Agreement was unanimously approved by the Company’s Board of Directors.

  Sistemele de securitate dezvoltate de catre cei de la AuthenTec pot fi utilizate intr-o gama foarte larga de domenii de activitate si trebuie sa ne asteptam sa vedem o imbunatatire semnificativa a securitatii iDevice-urilor si nu numai.