Apple angajeaza ingineri pentru echipa care dezvolta senzori capabili sa citeasca amprente

  Anul trecut Apple a achizitionat AuthenTec, o companie specializata pe dezvoltarea de software care nu doar ca securizeaza terminale mobile/PC-uri/laptop-uri, dar dezvolta si produse folosite pentru securizarea cladirilor, etc. Printre ele se afla desigur si cititoare de amprente, iar in ultimele luni s-a tot zvonit ca Apple intentioneaza sa implementeze un cititor de amprente in iPhone 5S. Pentru a intari acele zvonuri a fost descoperita o oferta de munca publicata de catre Apple, compania cautand un inginer care sa lucreze in echipa ce dezvolta senzorii cititoarelor de amprente.

LabTool – Develop, maintain, update and optimize the “LabTool” software that is used for lab evaluation and characterization of the Melbourne Design Center sensor ICs. This includes adding new features as specified by the analog and digital design engineers. Updating the tool to work with new sensors. Automating lab test and characterization. Provide support and debug capability to all groups within Apple that use the tool.

  Dupa achizitionarea companiei de catre Apple, se pare ca a fost initiat un proces de renuntare la clientii care utilizau tehnologia AuthenTec pentru citirea amprentelor, Apple urmand a ramane unica entitate care o va utiliza in viitor. Aceasta strategie denota cat se poate de clar faptul ca Apple are planuri mari in ceea ce priveste implementarea tehnologiei in produsele sale, ramane doar de vazut care vor fi primele ce o vor include si ce anume vom putea face cu ea. Se zvoneste ca folosind un cititor de amprente ne vom putea securiza iDevice-urile si vom putea efectua plati mobile, insa deocamdata toate aceste informatii au doar titlul de zvon.