Prima Pagina Intel Microsoft Surface va fi lansata pe 26 Octombrie, nu va fi mai...

Microsoft Surface va fi lansata pe 26 Octombrie, nu va fi mai ieftina decat iPad

  Microsoft Surface, celebra tableta pe care compania din Redmond a prezentat-o in luna iunie, urmeaza sa fie lansata pe data de 26 octombrie in lumea intreaga. In octombrie va fi lansata doar versiunea cu Windows RT a Microsoft Surface, o versiune a tabletei care ruleaza un sistem de operare cu functii limitate, un sistem de operare ce nu va putea rula aplicatiile pentru Windows 8. Aceste tablete ar urma sa coste intre 500 – 600$, un pret egal sau mai mare decat cel al tabletei iPad 3, dar mai mare decat al actualei tablete iPad 2.

In fall 2012, we are launching Windows 8…Its success depends on a number of factors including the extent to which customers embrace its new user interface and functionality, successfully coordinating with our OEM partners in releasing a variety of hardware devices that take advantage of its features, and attracting developers at scale to ensure a competitive array of quality applications. We expect to incur substantial marketing costs in launching Window 8 and associated services and devices, which may reduce our operating margins.

  Versiunea cu Windows RT a Microsoft Surface are sanse medii de a concura cu tableta iPad, insa versiunea cu procesoare Intel a Microsoft Surface este cea mai interesanta. Aceste tablete vor rula Windows 8, insa vor avea preturi de pornire de 1000$, deci probabil multa lume se va gandi serios daca va achizitiona un MacBook Air, de exemplu, sau o tableta a companiei Microsoft. Tabletele cu procesoare Intel vor fi disponibile pe piata la 90 de zile dupa lansarea celor cu Windows RT si abia atunci va incepe adevarata “batalie” cu iPad. Problema este ca Apple va lansa iPad 4 la vreo luna dupa ce Microsoft va pune in vanzare tabletele cu procesoare Intel, deci lucrurile vor deveni foarte interesante.

  Sunt de parere ca Microsoft va afecta serios cel putin piata tabletelor Android si poate, poate va afecta si cota de piata a iPad.

 • Anonymous

  Pana o scot ei pe piata Apple prezinta iPad 4 si o sa fie nevoiti sa o ia de la capat ca sa poata concura de la egal la egal

 • Mihai_rt

  Trebuie sa fii idiot sa dai atata pe o tableta cu un os limitat fara aplicatii

 • Paul

  Nu e chiar atat de limitata,cea cu Win 8 e un fel de notebook, poate rula teoretic orice program sub windows.

 • Eu vorbeam de aia cu Windows RT.

 • CalinC

  eu am impresia ca isi dau cu stangu-n dreptu’…daca lanseaza la 90 zile pe cea cu win.8…dar poate au o strategie șoc…si mie imi scapa..

 • Aurelian

  Si la ce naiba au prezentat-o cu o jumatate de an inainte? Eu nu as schimba iPad-ul meu cu nici un fel de tableta. Doar cu un viitor iPad..

 • mmuntean

  tre sa fi chiar idiot sa dai atatia bani pe o tableta cu windows cand si ipad 2 este net superioara. nu e nevoie de ipad 4 ca sa aiba MS ghinion cu vanzarile, chiar si ipad este destul sa ii dea peste nas la Ballmer

 • Hybrid

  De ce as da atata pe o tableta cu Windows cand imi pot lua MacBook air de 11 inch ? 🙂