Apple reduce numarul de ecrane comandate de la Samsung ca efect al proceselor deschise in lumea intreaga?

  Samsung este un partener foarte important al Apple, compania asiatica incasand miliarde de dolari anual pentru componentele pe care le produce pentru cei din Cupertino. Divizia care produce aceste componente este separata de vizia mobila care fura design-ul produselor Apple, insa disputele legale dintre Apple si Samsung par sa ii convinga pe cei din Cupertino ca un parteneriat nu mai poate fi sustinut. Conform unor surse din interiorul fabricilor partenere ale Apple, compania americana ar fi redus numarul de ecrane pentru iPad comandate de la Samsung, mutand acele comenzi la Sharp si LG Display.

iPad panels are produced using a-Si TFT and oxide TFT technologies currently, and Apple will increase use of oxide TFT panels shipped by Sharp for the new iPad, the sources indicated. In addition, Apply is decreasing the proportion of total shipments of iPad panels from Samsung Electronics and increasing those from Sharp and LG Display, the sources noted.

  Nu se stie sigur daca schimbarea are legatura cu problemele legale dintre cele doua companii, insa eu ma astept ca in viitor relatiile profesionale dintre ele sa se raceasca. Este greu de crezut ca Apple va oferi pentru mult timp informatii confidentiale despre viitoarele sale produse catre o companie care ii fura design-ul terminalelor si se pare ca Apple are deja aliniate alternative pentru coreeni. Cand va renunta Apple la Samsung nu stie nimeni, insa acest lucru ar trebui sa se intample mai devreme si un mai tarziu.