Prin aplicatia Maps din iOS 6 Apple incearca sa faca irelevant Google Maps

  In iOS 6 compania Apple a implementat un nou sistem de harti, eliminand practic Google Maps-ul utilizat pentru mai bine de 5 ani de zile. Noul sistem al Apple ofera o multitudine de functii, nu toate sunt disponibile oriunde pe glob si din pacate intregul sistem de harti nu acopera globul la fel de bine precum Google Maps. Chiar si asa, Apple va elimina complet Google Maps-ul din aplicatia sa de indata ce iOS 6 va fi oficial lansat si pentru Google problema este foarte mare deoarece sute de milioane de iDevice-uri nu ii vor mai utiliza serviciile.

  Cei de la AppleInsider spun ca prin aceasta miscare Apple incearca sa faca uitat Google Maps, insa cred ca Apple are foarte mult de munca in fata. Este adevarat ca din iOS serviciul Google Maps va putea fi accesat greu deoarece Safari nu functioneaza la fel de bine precum aplicatia Maps si utilizarea Google Maps-ului prin el nu este ceva de dorit. Google are alternativa de a lansa o aplicatie noua care ar putea oferi directii turn-by-turn, insa nu cred ca va face acest lucru si va prefera sa se concentreze pe Android-ul care oricum are mai multe dispozitive active.

  Miscarea celor de la Apple este curajoasa deoarece compania se lupta acum cu cea mai mare baza de date publica in care sunt cartografiate zone de pe glob si sper ca in final lupta aceasta sa nu afecteze utilizatorii.