Spargerea unui cont iCloud se poate dovedi a fi extrem de periculoasa

iCloud

  Prin sistemul iCloud Apple le ofera posesorilor de iDevice-uri posibilitatea de a salva o sumednie de date in serverele companiei si sa aiba acele date disponibile pe mai multe iDevice/Mac-uri atunci cand restaureaza sistemul de operare. Salvarea acestor date intr-un singur cont este desigur foarte periculoasa, iar problemele intampinate de un editor al Gizmodo ar trebui sa ne faca pe toti sa fim mult mai atenti la modul in care utilizam contul iCloud. Intreaga poveste are la baza faptul ca utilizatorul isi salveaza parolele la conturile retelelor sociale si nu numai direct in iCloud.

  Editorul Gizmodo avea salvata in iCloud parola contului sau de pe Twitter care era legat de cel al Gizmodo, plus parolele altor retele de socializare/conturi de email, insa partea cea mai proasta este ca avea activat serviciul Find My iPhone. Dupa ce hackerii au schimbat parolele contrilor de email, conturilor de pe retelele de socializare si s-au distrat putin pe contul oficial Gizmodo de pe Twitter, ei au trecut la adevaratul atac. Prin Find My iPhone si Find My Mac ei au sters toate datele din iDevice-urile editorului, dar si intregul SSD instalat in Mac-ula cestuia, lasandu-l practic fara foarte multe informatii care ii erau necesare.

  Editorul avea o parola veche si aparent nu foarte puternica, iar hackerii au reusit sa o sparga saus a o preia printr-un keylogger sau alt sistem, iar rezultatul final a fost dezastruos. Aceasta problema poate aparea pentru oricine si din pacate servicii precum Find My iPhone se pot dovedi a fi salvatoare sau distrugatoare.

2 COMENTARII