Pana la sfarsitul acestui an iOS-ul ar putea deveni cea mai mare paltforma pentru jocuri

  Direct din imaginatia analistilor americani am pentru voi astazi o previziune pe care probabil nu va asteptati sa o auziti in anul 2012. Avand in vedere popularitatea iDevice-urilor si faptul ca in ultimii ani consolele si-au pierdut o buna parte din fani, analistii americani estimeaza ca iOS-ul va deveni cea mai mare platforma pentru gaming. Totul are la baza numarul de utilizatori ai Game Center care ar putea depasi valoarea de 200 de milioane pana la sfarsitul acestui an.

Apple cites the number of games, downloads and payments to developers as evidence of ecosystem health and growth. The figure of Game Center accounts is yet another indicator. It shows growth in and of itself, but it also has the side effect of offering comparative measurement of performance. That measurement compares favorably with other game platforms.

  Mergand exclusiv pe ideea numarului de conturi din Game Center si pe numarul de iDevice-uri active, Asymco estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2012 ar trebui sa fie 200 de milioane de utilizatori conectati la Game Center. Cifra este mare, dar nu este greu de conceput avand in vedere ca exista in mod clar in jur de 200 de milioane de iDevice-uri in uz in momentul de fata, iar lansarea iPhone 5 va contribui la o crestere substantiala a numarului de terminale active.

  Daca iDevie-urile vor transforma iOS-ul in cea mai mare platforma pentru gaming, asta nu inseamna ca vom avea disponibile si jocuri la fel de bune precum cele pentru PC/console.