Tu m-ai copiat!(comic)

  Dupa Conan O’Brien si cei de la The Joy of Tech pun la zid recenta disputa dintre Apple si Samsung, iar ironiile sunt pe deplin justificate.

24 COMENTARII

  1. Ce a copiat ? iOS in 2007 a fost copiat dupa Androidul din 2008 ? iPhone-ul first gen din 2007 a fost copiat dupa Galaxy S din 2010 ?

    Unii scrieti doar pentru a nu lasa tastatura in idle …

  2. Androidul e aparut din 20 septembrie 2008 si primul telefon cu android a fost htc dream g1 asa ca nu mai aberati ca e din 2007 ,daca nu stiti taceti macar stiti cum e proverbul :daca taceai filozof ramaneai

  3. Dezvoltarea LG Prada a inceput in 2006(la iphone totul a inceput in 2004), a fost prezentat cu o saptamana inaintea iphone-ului, asa ca lasa vrajeala.
    Restul sutn niste glume :))) Bune, dar glume.

  4. @zaone

    uiti LG Prada ca a luat iF Design Award in sept 2006. a fost prezentat publicului in 2007, mai exact cu 9 zile mai tarziu decat iphone.

    in fine nu vb de aia. discutam problema butoanelor si aportul “imens” al apple in directia asta :)))

    au fost tel fara “100” de butoane dinainte de iphone

    si inca o chestie – din moment ce dezvoltarea [dezvoltare secreta din moment ce abia acum in 2012 s-a aflat de proiectele apple din 2004] unor telefoane ale unor companii diferite au mers in aceeasi directie e o chestie care-ti da de gandit. deci apple sa lase patente cretine de genul “forma dreptunghiulara & co.”

  5. Partea proasta e ca lumea asociaza porcaria aia de TouchWiz de la Samsung cu androidul stock.

    La baza este foarte probabil ca androidul sa fi copiat ios-ul, doar ca de la ics incoace nu cred ca se mai gasesc asemanari.E cu totul alta interfata, cel putin asta e sentimentul. Ca au copiat la inceput asta e un lucru cert, dar au stiut sa se diferentieze in timp.

    Varianta finala de Jelly Bean este chiar foarte reusita.

  6. Baieti apple si nu numai ,adica toti producatorii au furat ceva ,sau mai frumos zis s-au “inspirat” si anume au copiat forma dreptunghiulara !!!!! :))))) Pitagora ,Euclid si altii probabil se invart in mormint de ciuda ca nu primesc nici un cent de la creatorii de smartphoane .Sau cine stie poate se acuza si acestia intre ei ,care de la care a furat cercul ,patratul etc :))
    Asta asa ca se ne mai destindem

  7. Si care e faza ca era in dezvoltare,eu nu inteleg,poate lg dezvoltau prada din 1947,are vreo relevanta acest lucru?Poate sa vin apple sa zica ca ei au dezvoltat 10 ani iphoneul,de ce alti producatori nu dezvolta produsele inainte,sau aia le fac peste noapte?
    Cat de tare poate sa fie faza asta,eu sa lucrez la un proiect ani de zile,in timp ce eu lucrez altcineva mai destept scoate inaintea mea exact acelasi produs la care eu inca ma chinui,dupa care eu vin cu pretentii ca ala m-a furat,nu?Si ca defapt eu sunt inventatorul ca domne si eu ma gandeam sa fac asa ceva,pai stai nenica ca tu inca nu ai facut….
    Cat despre android stimabile KFF e greu sa cauti pe google cand este aparut?De ce trebuie sa iti arat eu tie telefon cu android,stie toata lumea ca e aparut in 2007 si a fost in dezvoltare de pe la inceputul lui 2000,dar na,a copiat apple,pentru ca apple a dezvoltat cu zecile de ani inainte,pe cand ceilalti competitori ce au visat noaptea au construit ziua…

  8. @zaone

    asa e, ai dreptate

    oricum, m-am distantat de ceea ce vroiam sa zic initial si reiau acum pe final:

    nu ar fi existat telefoane cu n butoane daca nu s-ar fi inventat iphone.

    a fost un progres, da.
    au furat altii de la apple, da.
    a furat si apple, da.

    ce mai conteaza, produsul finit sa fie bun e ce conteaza

    bafta

  9. Apropo tot tu zaone cu mana ta ai postat un tabel in care apple cere despagubiri de la samsung pentru asa zisa folosire fara drept a unor brevete de inventie(forma dreptunghiulara cu fata neagra si colturi rotunjite).
    Apple in acel tabel cere despagubire de la samsung galaxy s adica i 9000 si samsung galaxy s2 adica i 9100 exact 0 adica zero $.
    In consecinta ei admit ca acele smartphoneuri nu le-au copiat absolut nimic,ma daca compania apple spun acest lucru ai putea tu zaone pe ce baza spui ca smartphoneurile din seria galaxy sunt copiate de la apple?

  10. @Level: Vezi ca sunt mai multe versiuni ale Galaxy S si S II, se cer despagubiri.
    @john: Eu am pus imaginea asta doar pentru ca e comica, voi va aprindeti de parca v-ar fi dat cineva foc si sariti la gatul meu degeaba.

  11. Eu ma refer la variantele originale si anume i9000 si i 9100,ca dupa aceea anumiti operatori gen t-mobile sau skyrochet si-au customizat ei smartphoneurile proprii cu cine stie ce stupizenie gen punctuletul din pagina sau alta prostie de genul este partea a doua…
    Dar smartphoneurile galaxy care s-au vandit in toata lumea ies de sub aceasta acuzatie,este adevarat zaone?

  12. Nu, nu este adevarat, sunt mai multe modele listate acolo, unele incalca brevetele, altele nu. Si cu asta basta pe offtopicul asta. M-am plictisit, discutii aiurea la poze comice, the end.

  13. Ma, voi in loc sa va bucurati ca copiaza unul pe altul pentru ca exista competitie datorita careia avem diversitate, preturi mereu in razboi si o groaza de deviceuri pentru preferintele fiecaruia, voi stati si va certati in commenturi. Pana la urma sunteti platiti de Apple / Samsung / LG / Sagem / Whatever sa faceti campanii pe net?