Pod2G a fost acuzat ca ar fi “vandut” un exploit ce ar putea fi dezvoltat intr-o solutie de jailbreak sau unlock

  Daca saptamana trecuta vorbeam despre p0sixninja ca un hacker care vinde exploit-uri ale iOS, saptamana aceasta Pod2g intra in atentia noastra multumita lui Musclenerd. Celebrul hacker al Dev Team sustine ca Pod2G s-ar fi inscris intr-un concurs cu un exploit al iOS, concursul oferind premii de pana in 100.000$ celor care participa. Concursul presupune inscrierea de exploit-uri pentru browsere mobile, sistemul de SMS-uri, sistemul NFC si baseband-ul telefoanelor mobile. Problema este ca de indata ce exploit-ul este inscris acolo el devine proprietatea organizatorilor, deci hackerul pierde posibilitatea de a il mai utiliza.

  • Mobile Web Browser $20,000 USD
  • NFC $40,000 USD
  • SMS $40,000 USD
  • Cellular Baseband $100,000 USD

  MuscleNerd spune ca pod2g s-ar fi inscris pentru a castiga un premiu de 100.000 de dolari, acel premiu corespunzand unui exploit pentru baseband-ul iDevice-urilor, adica practic un exploit care ar putea ajuta la dezvoltarea unei solutii de unlock. Pod2g spune ca exploit-ul necesita utilizarea unei componente hardware pentru a functiona, MuscleNerd spune ca in acest concurs vor fi utilizate mai multe exploit-uri care ar putea fi transformate in solutii de jailbreak sau unlock, deci practic orgoliile unora vor dezvalui companiei Apple exploit-uri.

  Pod2G spunea ca are exploit-uri ce ii vor permite sa faca jailbreak pentru iOS 6, ramane de vazut daca cel folosit acum era destinat comunitatii internationale a utilizatorilor de jailbreak.