Asa vor arata aplicatiile si tastatura din iOS 6 pe ecranul de 4 inch al iPhone 5

  Stim de cateva zile ca simulatorul de aplicatii din iOS 6 este capabil sa ruleze aplicatiile la rezolutia 1136 x 640 pe care ar urma sa o aiba terminalul iPhone 5 cu ecran de 4 inch, iar acum aflam ca Apple a implementat deja un sistem de scalare a aplicatiilor. Practic unele aplicatii native deja au grafica necesara pentru a rula in acest mod, aplicatiile de sistem afiseaza informatiile corespunzator, Springboard-ul stie ca trebuie sa listeze mai multe aplicatii, totul fiind pregatit pentru lansarea noului terminal.

  Partea interesanta a sistemului conceput de catre Apple sta in faptul ca aplicatiile care nu sunt optimizate pentru acesta rezolutie afiseaza o bara neagra in partea de jos/sus a ecranului si utilizatorii vor sti ca ele trebuie actualizate pentru a functiona corect. Deocamdata iOS 6 pare sa fie optimizat pentru a functiona la aceasta rezolutie, stie cum sa scaleze aplicatiile si meniurile fara probleme, deci nu mai ramane decat ca Apple sa lanseze efectiv smartphone-ul.

  De la aplicatii trecem la tastatura din iOS deoarece ea va fi modificata in noul iPhone 5, insa modificarea intervine doar daca discutam despre versiunea landscape a tastaturii. In landscape tastatura este mai lunga decat in mod normal, insa in portrait mode ea nu este modificata absolut deloc avand in vedere ca nici rezolutia portrait nu a fost modificata.