Xcode-ul pentru iOS 6 beta 4 poate afisa rezolutii de 1136 x 640 pixeli compatibile cu un ecran de 4 inch

  De luni de zile se zvoneste ca Apple ar urma sa lanseze un iPhone 5 cu ecran de 4 inch si iata ca noul iOS 6 beta 4 lansat aseara si noua versiune a Xcode compatibila cu el ofera in sfarsit dovezi clare care sugereaza faptul ca zvonurile au o farama de adevar. Cei de la 9to5mac au reusit sa afiseze in simulatorul Xcode pentru iOS 6 rezolutia 1136 x 640 pe care ecranul de 4 inch al iPhone 5 ar urma sa o aiba si in imaginea de mai sus aveti o dovada a acestui lucru. Aceasta este singura rezolutie in care simulatorul afiseaza 5 randuri de iconite pe ecranul unui iPhone, insa pentru a afisa totul Xcode-ul trebuie modificat, deci nu veti putea face totul cu versiunea nativa a aplicatiei.

Thanks to some tweaks to the iOS Simulator application that is included in the iOS development tools, we were able to run the simulator at the rumored next-generation iPhone display resolution of 640 x 1136. We did this running both the current public release of iOS 5.1 and the upcoming iOS 6.0 The iOS 5.1 simulator displayed the home screen with a stretched set of four rows of icons. On the other hand, iOS 6 displayed five complete rows– as our sources said Apple was testing for taller iPhone displays.

  Aceasta modificare implementata de catre Apple in Xcode denota in mod cat se poate de clar faptul ca iPhone-uri cu rezolutie 1136 x 640 au fost testate si daca dispozitivul final va avea aceasta rezolutie, atunci va arata exact precum in imaginile prezentate pana acum. Practic vorbim despre un iPhone 5 cu un ecran de 4 inch care este doar mai lung, nu mai lat, deci va trebui sa va obisnuiti cu noua forma pe care Apple vrea sa o dea viitorului sau dispozitiv. La final va lasa in compania unui screenshot care prezinta dimensiunea imaginilor care le veti avea cand faceti o captura de ecran pe un iPhone cu ecran de 4 inch.