Pod2G lucreaza la descoperirea unui exploit pentru o solutie de unlock dar voi nu trebuie sa va entuziasmati prea tare

  Ieri v-am spus ca Pod2G cauta in momentul de fata exploit-uri pentru baseband-ul iPhone-urilor deoarece ele se vand destul de bine catre Apple sau alte companii. Deocamdata el a descoperit unul care nu poate fi transformat intr-o solutie de unlock deoarece necesita o componenta fizica pentru a fi injectat in terminal. Chiar si asa, Pod2G inca sa se joaca cu baseband terminalului iPhone 4S, si probabil al iPhone 4, dar daca va descoperi ceva noi nu vom afla prea curand pentru ca exploit-urile trebuie tinute ascunse.

  Vestea data aseara de Pod2G este totusi foarte buna pentru cei care astepatau o solutie de unlock pentru iPhone-uri, deoarece Pod2G rareori a inceput o asemenea “aventura” fara sa o duca la bun sfarsit. Eu sunt sigur ca Pod2G va gasi intr-un final unul sau mai multe exploit-uri pentru baseband-ul iPhone-urilor, insa nu cred ca o solutie de unlock va fi lansata pana la sfarsitul acestui an. In 2011 prima solutie de untethered jailbreak pentru iPhone 4S a fost lansata la sfarsitul lunii decembrie si exista sanse mari ca anul acesta timeline-ul sa nu fie cu mult prea diferit.

  Daca includem si o solutie de unlock in ecuatie, atunci cele 2 – 3 luni necesare pentru dezvoltarea unei solutii de untethered jailbreak se transforma in 4 – 5 luni pentru a avea solutii complete de jailbreak si decodare. Chiar daca momentan se pare ca vom ave ao solutie de unlock pentru iPhone-urile care vor avea iOS 6 instalat, nu cred ca aceasta solutie va fi disponibila inaintea sfarsitului anului.