Un avocat al Samsung a pledat fara a fi inscris in baroul aflat in raza teritoriala a instantei care judeca procesul dintre Apple si Samsung

   Susan Estrich, unul dintre avocatii companiei Samsung care pledeaza in procesul intentat celor de la Apple, a participat la sedintele de judecata fara a fi inscrisa in baroul districtului in raza teritoriala a caruia isi are si instanta jurisdictia. Avocata credea ca este inscrisa in barou de mai bine de 20 de ani, insa cand judecatorul a intrebat-o despre calitatea in care pledeaza si despre legalitatea pledoariilor, avocatul a fost fortat sa isi verifice statutul si a constatat ca a plecat fara drept in procesul dintre cele doua companii.

Meanwhile, Ms. Estrich has confessed that the court records were correct and the mistake was on her part: she thought she had an admission to the relevant district from a while back, but didn’t. But after the court’s questions, she “immediately applied for and ha[s] been admitted to practice before the District Court of the Northern District of California, and [has] filed an appearance in this case”. Now her first priorty is for “the Court not [to] hold these inadvertent omissions on [her] part against the merits of [her] client’s case”.

  Avocata s-a grabit sa repare greseala si a facut o cerere de inscriere in baroul respectivului distruct, cerere care i-a fost aprobata, deci de acum a intrat in legalitate. Problema este ca toate pledoariile facute in fata instante cat timp nu a avut dreptul sa faca acest lucru ar putea fi anulate avand in vedere ca avocatul se afla in ilegalitate. Cei de la Samsung nu au comentat situatia, ei probabil nu stiau despre tot ceea ce se intampla si ramane de vazut cum va decide judecatorul ca trebuie rezolvata situatia.