Apple sustine ca din cauza companiei Samsung nu a vandut cateva milioane de iPhone/iPad-uri si a pierdut jumatate de miliard de dolari

  In procesul dintre Samsung si Apple, unul dintre martorii companiei din Cupertino a afirmat ca Apple a pierdut vanzari de 2 milioane de tablete iPad si terminale iPhone, plus incasari de 488.8 milioane de dolari dupa ce Samsung a lansat in SUA dispozitive care incalca brevete de inventie ale Apple. Martorul Apple a calculat totul in baza profitului obtinut de Samsung din vanzarea terminalelor care se presupune ca au incalcat brevetele Apple, in baza unui calcul a sumelor pe care Apple trebuia sa le obtina daca isi licentia tehnologiile catre Samsung si in baza profitului pe care Apple l-ar fi pierdut in acea perioada. In acest calcul un loc important l-au ocupat si cererea produselor Apple/Samsung, dar si prezenta pe piata a altor produse.

In putting together the total, Musika looked at three different buckets: the profits Samsung made with the accused products, reasonable royalty fees for the allegedly-infringed patents, and the profits Apple itself may have lost. Using demand and the presence of other products in the marketplace as a barometer, Musika estimated that Apple lost around 2 million mobile device sales, at a cost of $488.8 million.

  Practic martorul Apple a facut niste estimari care urmeaza sa fie validate sau nu de instanta/jurati la finalul procesului, insa e greu de spus daca ele sunt corecte sau nu. Aceste estimari sunt facute numai pentru SUA, tara la care s-au rezumat toate dovezile, informatiile si studiile prezentate in cadrul acestui proces. Privind cifra de 2 milioane de iDevice-uri prezentata anterior, as spune ca Apple a “scapat ieftin” in doi ani de zile de cand produsele Samsung ii incalca brevetele si cred ca paguba ar fi fost mult mai mare daca procesul nu ar fi inceput acum.